Bön. /Vad är bön?

 

Vad är bön? På denna fråga svarar jag: Ett mänskligt behov.

Ja så är det. Och när man tränger in i bönens djup så upptäcker man mer och mer behovet av att be. När man sedan lär känna Gud bättre och djupare, är bönen något man ständigt ber. För där lyfts man, man ser oanade möjligheter, och man vet att Gud kommer att svara, beroende på att man visar Gud sitt innersta i bönen, där blir man totalt avklädd. Det är i sanning underbart att be. För vänner, för landet, för andra länder, för människor som har det svårt, för sjuka, …. ja bönen är underbar. Bönen är Guds rikes hemliga vapen. Den kan man be var man än befinner sig och under vilka omständigheter som helst.

Jesus säger: ” Men inte bara för dem ber jag, utan också för dem som genom deras ord kommer att tro på mig.” Joh 17:20

Hans bön spänner över århundradena och omsluter alla de som har trott eller någonsin kommer att tro. Varje gång någon vänder sig till Kristus Jesus blir Jesu bön om igen besvarad – den är tvåtusen år gammal och blir fortfarande besvarad.

Vi kristna har ett vapen, det heter bön. Bönen kan bes överallt på jorden och nå sitt mål. Vi kan be för att våra barn skall bli frälsta, vi kan tala i evighet om Jesus och människor förstår inte, det viktigaste vi kan göra är att: BE. Bönen får inte användas som en rullgardin som vi använder då vi vill ha något, eller ha en pryl. Det är inte så den skall användas. Det är inget vi kan använda i själviskt syfte. Det är allvarligare än så. Bön är att ta reda på Guds vilja. Den viktigaste bönen är Fader vår:

Fader vår som är i himmelen. Helgat varde ditt namn; tillkomme ditt rike, ske din vilja såsom i himmelen, så ock på jorden; vårt dagliga bröd giv oss idag; och förlåt oss våra skulder, såsom ock vi förlåta dem oss skyldiga äro; och inled oss icke i frestelse, utan fräls oss ifrån ondo. Ty riket är ditt och makten och härligheten, i evighet. Amen.

Bön är att vara tillsammans med Gud, och då händer det något med vår personlighet. //B Karlsson

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.