Ordspråksboken /Överlåt..

 

jjsus1.gif   Jesus är ljuset i våra liv.

*Överlåt ditt arbete åt Herren, så kommer det att lyckas.* /Ordsprboken 16:3/

Vi kan av olika skäl misslyckas i vår strävan att överlåta allt vi gör åt Gud. Somliga säger att de har överlåtit sina planer till Gud, men i verkligheten handlar de ändå av rent egoistiska motiv.

Andra lämnar tillfälligt kontrollen till Gud, men tar själva genast över igen så snart det inte går som de har tänkt sig.

Ytterligare andra överlåter verkligen ALLT till Gud, så bokstavligt att de själva drar sig undan allt arbete och undrar sedan vad det var som gick snett. …

Det är ingen lätt balansgång att lita på Gud som om allt hänger på honom och arbete som om allt hänger på en själv. Är du engagerad i något viktigt för Herren just nu? Har du överlåtit det till honom?

Eller kämpar du på i egen kraft och tycker att Herren inte hjälper dig? LÄMNA allt du gör och vill göra till honom, d v s ÖVERLÅT det till Herren, för när du gör det så leder han dig fram i det som han vill att du ska göra. Spring inte omkring som en huvudlös höna och fixa och trixa det som du innerst inne vet att du inte kan klara. Var är då Gud i ditt liv?

Vi bör frukta Gud (Ord 10:27; 14:26-27)

Vi bör lyda Guds ord (Ord 15:16; 16:6; 19:23)

Vi bör behaga Gud (Ord 28:14)(Ord 13:13; 19:16;)

Vi bör lita på Gud (Ord 16:7; 20:12; 21:3; 22:17-19; 29:25)

*Jag behöver dig, helige Ande

För att möta en ny morgondag

Jag behöver dig, helige Ande

I mig själv är jag oändligt svag.*

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.