Ett Guds barn /N Å D

  

*Men genom Guds nåd är jag, vad jag är, och hans nåd emot mig har icke varit fåfäng..* 1 Kor 15:10 — *Min nåd är dig nog, ty kraften fullkomnas i svaghet.* /2 Kor 12:9/

Dessa bibelställen är bara två av alla dem som finns om NÅD i bibeln. Genom Guds nåd och av Guds nåd kan vi få vara medarvingar och medarbetare till honom. Det är inte beroende av vad VI gjort eller VILKA vi ÄR, det handlar bara om Nåd: Guds kärlek och barmhärtighet.

Om det var någon i bibeln där det talas om nåd, så är Paulus ett utmärkt exempel på vad Herren Gud gjorde. Trots Paulus hemska förföljelser av de kristna och trots alla fel som Paulus gjorde, så hade Herren NÅD med honom, och lät honom bli en apostel som fick utstå mycket, men också bli en alldeles säregen god människa.

Det är NÅD. Vi kan ingenting göra på egen hand, det är bara Guds Nåd som formar om oss och låter oss bli den som Gud vill att vi ska vara.

Vi kan vara svaga, sjuka,men vi kan i detta bli de som Gud vill. Då vi inser och förstår vår svaghet och våra problem, får vi styrka av Gud, och vi blir STARKARE än vi någonsin varit. Det är NÅD.

 Det är när vi blivit beroende av Gud, som han kan ge oss den styrka han vill att vi ska ha. Vi kanske inte är värt något i andra människors ögon, och de säger: Den där? Hon/Han är väl ingenting! Sjuk och eländig och fattig och liten! —

Men vad sade Gud då? DU ÄR VÄRDEFULL! JAG ÄLSKAR DIG! GÅ ut med evangelium! Jag skall hjälpa dig fram, säger Gud. Jag skall leda dig, säger Gud. Det är bara det som görs genom Guds kraft, som blir bestående och har evighetsvärde.

Det är exempelvis bara av NÅD som jag sitter och skriver här. Det är bara av NÅD som Gud låter mig ge dig av hans ORD. Hade jag inte varit svag och sjuk och velat ge upp, så hade inte Gud gett mig den uppgiften att sprida hans ORD. Han tillät mig att vara svag och sjuk, för han ville att hans kraft skall fullkomnas i mig. Det är NÅD.

Om Du och jag och De kommer ihåg att det är bara av NÅD som vi har allt det vi har, och om vi kommer ihåg att det är bara av NÅD som vi kan göra det vi kan, och om vi kommer ihåg att det bara är av NÅD han har ändrat våra sinnen och LÅTIT oss bli frälsta, ja då kan vi fortsätta på vår väg att tjäna honom. Han, Den Ende.

Vi ska se oss själva med Guds ögon och inse att det är genom hans NÅD som vi har kunnat utveckla de förmågor vi har. PRISA HERREN! HAN ÄR GOD!

4 thoughts on “Ett Guds barn /N Å D

 1. Hej Nils Alvar! Tack för ditt besök och kommentar! JA tänk att vi får vara i hans Nåd. Och Herren Jesus Kristus kommer snart, därför behöver vi väckelse NU.
  Gud välsigne er alla.
  /Maria

 2. TÄNK VAD UNDERBART att vi får vara ett Guds Barn frälst (frihalsad) av bara idel Nåd, och får vara på väg till det Himmelska Jerusalem.
  LÅT OSS DÄRFÖR HA ”MARANATA ROPET” i VÅRA HJÄRTAN ”DU VÅR HERRE KOM, AMEN KOM HERRE JESUS KRISTUS”

 3. Hej Mandy och sov så gott. JESUS LEVER och han är med oss i allt vi vill göra för att sprida hans ord.
  KRAM f Maria

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.