Ordspråksboken / Ärlig eller oärlig/ Vad säger Gud?

 

 

Gud vill att vi skall leva ärligt, och ärlighet varar längst. Den ärlige får hjälp men bedragaren faller. /Ordsprboken 28:18

Gud säger i sina bud: Du skall icke stjäla…….men världen är full av orättfärdighet!

Gud avskyr allt bedrägeri med mått och vikt./Ordspr 20:10

Gud vill att människan skall leva ärligt, varför gör man inte det då? Gör sanningen så ont att man inte kan leva sant? Ja förmodligen, eftersom man ser så mycket oärlighet och smuts i världen. Korruptionen är överallt skyhög, och detta landet vi lever i är inget undantag.

Ordspråksboken säger klart och tydligt att Gud avskyr alla former av oärlighet. För den oärlige är detta illa nog, men dessutom medför oärligheten i sig själv negativa konsekvenser.

Den oärlige förlorar med tiden all trovärdighet och kan inte glädja sig åt det han skaffat sig på ett oärligt sätt.

Det är förståndigare att vara ärlig, för ”ärlighet är det bästa sättet att bli kvitt svårigheter.” /Ordspr 12:13

Gud kräver ärlighet i affärer/ Ordspr 16:11.  Hoppsan, har jag läst om orättfärdighet vid affärer? Jodå.

Ledare gläder sig när folket lever i sanning och rättfärdighet./ Ordspr 16:13   Är svenskarna ett ärligare folk än andra? Och hur är det med ledarna i Sverige, är de ärliga  och sanna?

Gud identifierar sig med den fattige på samma sätt som Jesus gör det i Matteus 25:31-46. Att hjälpa en fattig är att respektera Skaparen och hans skapelse.  Hjälper man de fattiga och de bostadlösa på rätt sätt? Det finns mycket att fundera på om man tittar på vad Guds Ord säger, och då ser man skillnaderna i hur Gud vill att man ska leva och hur man faktiskt lever, är det därför man är så rädd för bibeln? Där talar ju Gud! Det måtte vara för att man inte följer Guds Ord som det ser ut som det gör…..

/Maria

 

 

 

4 thoughts on “Ordspråksboken / Ärlig eller oärlig/ Vad säger Gud?

  1. Visheten från Gud, att vandra och få lära sig hur det ska vara, visheten visar alla som vill.. Ja de är intimt förenade och visar på så många vis Guds ord och tanke om allt,Den helige Ande visar oss hur vi ska förstå Guds ord. /Maria

    FRID!

  2. Ja precis! Det handlar om Jesus som den förstfödde Sonen! Det märkliga här är att visheten står i feminin form..Det verkar som om maskulint och feminint i Gudomen bryter gränserna på ett sätt som vittnar om hur intimt förenade dom är med varandra. Det krävs den helige Ande för att se när det händer..i ordet!

  3. Hej Jennifer. Ja. kapitlet handlar ju om Visheten och vishetens röst, och att visheten är grunden för allt skapat, och en förutsättning för liv. Allt liv bygger på den. Läs också Kol 1:15-17; 2:2-3; Upp 3:14. kanske var Paulus och Johannes påverkade av Salomos sätt att beskriva visheten när de förklarade JESU NÄRVARO vid världens /JORDENS skapelse.
    Jesus är vår Herre.
    Hälsn o kram f Maria

  4. Jag har funderat på Ordspråksboken 8.22-31 visst handlar detta om Jesus?

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.