Ond, ont, det onda, ondska, Krig, HAMAS, video, världen

 

Foto Maria

Foto Maria

 

Ond, ont, det onda, ondska. Det är bibelns samstämmiga lära, att Gud är god, och aldrig kan frestas till något ont, Mark 10:14; Ps 25:8; Jak 1:13, och att det som han har skapat, även människan, var god när den gick ut ur hans hand, 1 Mos 1:31. Men lika klart lär Skriften, att människan, sedan hon föll i synd, är ond, 1 Mos  6:5. Hon är alltså av naturen “ett dåligt träd”, som inte kan bära god frukt, Matt 7:17; Rom 7:7 f f. Men hon vet vad som är gott, Mik 6:8, att hon skall söka det goda och hata det onda, Am. 5:14 f.

Men denna insikt sätter henne inte i stånd att göra det goda. Hon måste födas på nytt, Joh 3, bli en ny skapelse i Kristus, 2 Kor 5:17, och bli delaktig  av Guds Ande, Gal. 5:25. Endast på det sättet kan hon övervinna det onda.  /Biblisk uppslagsbok.

*

Mosab Hassan Yousef (Son of Hamas Founder) tells the truth about Hamas.

Ondskan är stor, vi kan se tydligt vad som sker i Gaza/Israel och i Ryssland, Ukraina….DÖDANDE i stor skala och ännu tycks det meningslösa dödandet inte vara slut. Nya idéer om att bomba HAMAS underjordiska tunnlar m m, är på gång. Vi kan bara vänta och se och naturligtvis be över detta. Jag hörde idag hur Boko Haram sände ut en 9-årig flicka som självmordsbombare   för deras sak: ISLAMISM. Islamism och dödande och korsfästelser och en massa andra hemska saker sker. Sharia-lagar kommer att stiftas i länder som inte kan stå emot….Det vandrar som en farsot över länder och kontinenter. Även sjukdomsepidemier är ett hot.  …..Denna världen är ur led!

name-graphics-maria-545505

 

 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.