Om vi älskar Gud…..kommer vi att göra allt vad han ber oss om…2 Joh 1:6

 

117

Vår tillvaro är fylld med både kärlek och hat. Kärlekskort, romanser, noveller, romaner…alla längtar efter kärleken med stort K.

Min tillvaro är fylld av Jesu kärlek, Guds kärlek.

Politikerna talar om öppna armar och öppna famnar och jag talar om Guds öppna famn för den sårade, den fallne, den ensamme, den kränkta människan, den rädde, den sorgsne, den hatade, den slagne, den förnedrade……det finns många slag av kärlek och av hat och ickeempati.

Vad är då verklig kärlek?

Jesus står för verklig kärlek: motsatsen till den falskhet och den egoism som vi ser i samhället idag. Verklig kärlek kan vi definiera som: Osjälviskt givande, omsorg och delaktighet, samhällets två tongivande värderingar, eftersom han personifierar både sanning och kärlek..Men hur är samhället? Fullt av kärlek? Det tycker inte jag, jag tycker vi har ett mycket kallt samhälle.

Av alla som påstår sig följa honom, Jesus, måste man därför kunna kräva att de lever upp till dessa ideal. Sanning och kärlek måste omsättas i praktisk handling mot medmänniskor.

Om denna äkta och sanna kärlek kan du läsa om i 2 Johannes brev:

Hälsning

1 1 Från den gamle till den utvalda frun och hennes barn, som jag i sanning älskar – och inte bara jag, utan alla som har lärt känna sanningen. 2 Vi älskar dem på grund av sanningen, som förblir i oss och ska vara med oss i evighet. 3 Nåd, barmhärtighet och frid vare med oss från Gud Fadern och från Jesus Kristus, Faderns Son, i sanning och kärlek.

Trohet mot Kristi budskap4 Jag blev mycket glad när jag fann sådana bland dina barn som lever i sanningen, efter det bud som vi har fått från Fadern. 5 Och nu ber jag dig, min fru – det är inget nytt bud jag ger dig, utan det som vi haft från början – låt oss älska varandra. 6 Och detta är kärleken: att vi lever efter hans bud. Detta är det bud ni har hört från början: att ni ska leva i kärleken. 7 Det finns ju många bedragare som har gått ut i världen, de som inte bekänner att Jesus är Kristus som kommit i köttet . Sådan är Bedragaren, Antikrist. 8 Se till att ni inte förlorar det vi har arbetat för utan får full lön. 9 Den som går vidare och inte blir kvar i Kristi lära, han har inte Gud. Den som blir kvar i hans lära, han har både Fadern och Sonen. 10 Om någon kommer till er och inte har med sig denna lära ska ni inte ta emot honom i ert hem eller hälsa honom välkommen. 11 Den som välkomnar en sådan gör sig medskyldig till hans onda gärningar.

Slutord12 Jag har mycket att säga er, men jag vill inte göra det med papper och bläck. Jag hoppas i stället kunna komma till er och tala med er ansikte mot ansikte, så att vår glädje blir fullkomlig. 13 Din utvalda systers barn hälsar till dig.

(Sanningen är sanningen om Jesus Kristus. Och “frun” i brevet är troligtvis någon av de (numera okända) församlingar som han kände väl.)

NamnlösMaria

 

 

 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.