Lämna dina bekymmer, din stress och oro till Gud. Var ödmjuk så hjälper han dig. 1 Petr 5:7

 

135

Satan är en dödsfiende. Han vill förstöra våra liv. Men Gud är Gud och vet allt om dig och dina bekymmer. Men, lämnar du dina bekymmer till honom, eller försöker du lösa dem själv?

Jag har lärt mig att Gud tar hand om allt, om jag låter honom göra det. I 1 Petrus brev 5:7 kan du läsa om hur stress och bekymmer, problem, verkligen gör människor nedstämda och oroliga, för man litar inte på Gud utan på sig själv.

Gud säger att vi skall LÄMNA ALLA BEKYMMER till honom, han skall lösa dem. Har man lärt sig det?

Det krävs ödmjukhet att inse att Gud faktiskt bryr sig om – man måste erkänna sitt behov av att tillåta andra medlemmar av Guds stora familj att komma till hjälp. Den troende kanske tror att det är bara vi själva som orsakat problemen och våra synder som gjort allt svårt och att det inte angår Gud.

Men, när vi ångrar oss och vänder oss till honom tar han hand om dessa problem också, ja alla problem. Det krävs alltså en AKTIV INSATS av dig för att Gud ska ta hand om dina bekymmer. Ge INTE efter  för omständigheterna som kan se nog så svåra ut, utan underordna dig Gud som har makten över dem. Då blir det bra- så som det ska vara. Det är min erfarenhet och den kan bli din också.

NamnlösMaria

4 thoughts on “Lämna dina bekymmer, din stress och oro till Gud. Var ödmjuk så hjälper han dig. 1 Petr 5:7

 1. Hej Lennart
  Tack så mycket, det är sanna ord från Herren själv, han säger till oss, och lär oss, att förtrösta på HONOM, i allt. MEN det tar tid innan man vågar göra det, så är det nog för de flesta. Gud är god och känner oss mycket väl.Han vet hur han vill ha sina barns sinnen.
  Hälsn Maria

 2. Hej Maria!

  En skön och sann liten betraktelse
  att avsluta aftonen med
  Tack!

  mvh L.S

 3. Gud är god, jag tänkte faktiskt på dig o flera då jag skrev det. Det är sant, vi måste lämna olika saker till Gud, han kan lösa allt, jag vet att det är så, därför mina rader.Du får maila mig gärna, jag svarar, hoppas jag kan göra ngt för dig.Men Gud är den som kan allt.Ja det går åt rätt håll, 1 behandling kvar för min man, sedan kontroller. Kramar i massor från oss, sköt om dig o maila mig! Gud är vår hjälp i allt. /Maria

 4. Så bra skrivet Maria! Verkligen uppmuntrande, precis vad jag behövde höra. Tack 🙂

  Mår inte bra alls så har inte kommit mig för att höra av mig, allt är en enda röra för mig. Men hoppas det går åt rätt håll för er. Ber för er.

  Tänkte skriva några rader till dig på mejl.

  Kramar i massor och ta hand om er!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.