Om Jesu återkomst/Redo?

 Är människor redo?

Vi kan läsa i Matt. 21:12-13 hur Jesus rensade templet och drev ut dem som sålde och köpte i templet. Han stötte omkull växlarnas bord och duvomånglarnas säten. Och han sade till dem: “Det är skrivet: ‘Mitt hus skall kallas ett bönehus.’ Men ni gör det till en rövarkula.”

Detta var det gamla förbundets tempel i Jerusalem. Nu är det Guds församling som är Guds tempel, och där ska Herren också göra en utrensning. Han ska fördärva dem som har fördärvat Guds tempel. 1 Kor. 3:17.

Ty tiden är inne att domen skall begynna, och det på Guds hus (församlingen). 1 Petr. 4:17. Vi är nu framme vid skördetiden, då ogräset ska skiljas från vetet. I Jesu liknelse om ogräset i åkern ska husbonden säga till skördemännen: “Samla först tillhopa ogräset och bind det i knippor till att brännas upp och samla sedan in vetet i min lada.” Matt. 13:30.

I versarna 39-41 säger Jesus att skördetiden är tidens ände och att skördemännen är änglar. Såsom ogräset samlas tillhopa och brännes upp i eld, så skall det ske vid tidens ände. Människosonen skall sända ut sina änglar, och de ska samla tillhopa och föra bort ur hans rike alla dem som är andra till fall och dem som gör vad orätt är.

I versarna 49-50 säger han: “…änglarna ska gå ut och skilja de onda från de rättfärdiga och kasta dem i den brinnande ugnen; där skall vara gråt och tandagnisslan.”

Av detta måste vi förstå att innan Jesus hämtar sin församling,(LÄS^Guds folk, de troende!) så kommer det att bli en utrensning bland dem som kallar sig kristna. Och innan detta sker, så måste allt Guds folk ha lämnat det stora Babylon. När skördeänglarna rensar bort ogräset, då är det för sent att förbereda sig. De som då inte är redo, de kommer med bland ogräset.

I Matt. 25:31-46 talar Jesus också om detta åtskiljande. /Allan Svensson

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.