Att vittna om Jesus/ Vår uppgift

 flowerlarge-gul.jpg

Den kristne skall inte trycka ner evangeliet i halsen på folk, nej, men det händer allt som oftast. Vad vi borde göra som troende är att berätta, ge vårt vittnesbörd,prata på ett naturligt vardagligt sätt om Jesus. Små och stora händelser har vi säkert alla varit med om, som vi kan vittna om.

Har du ett vittnesbörd så skicka det till mig, jag tar mer än gärna med det här! Vad är det främsta målet för varje andligt förnyad kristen? Det är att sprida budskapet, det kan vi inte undgå, det är en order från Jesus själv.

Paulus förklarar betydelsen av att vinna andra: *Jag vet alltså vad fruktan för Herren är och försöker därför vinna människor; Gud vet hurdan jag är, och jag hoppas att ni också gör det innerst inne. Jag vill inte rekommendera mig själv igen men ger er möjlighet att vara stolta över mig, så att ni kan bemöta dem som skryter med det som ligger på ytan och inte med det som finns i hjärtat. Har har jag varit i extas, är det för Gud. Är jag sansad, är det för er. (2 Kor 5:11-14)
Paulus säger här att i grund och botten betraktar en del dem som vittnar för dårar. Till dem som anklagar Paulus för att vara galen, säger Paulus:*Det spelar ingen roll, är jag i extas. är jag det för Gud…* Då menar han att andra får säga och tycka vad de vill, vad rör det honom? Han vet ju vad han gör och varför, det är hans lydnad emot Gud som gäller, inget anat.

Vi måste också som troende ta sådana LYDNADSBESLUT. Vi måste bestämma oss vilken väg vi ska gå. Men innan vi tar det beslutet så kommer många att vara ”fegisar”- osäkra på att vilja vittna och vilja följa Jesus. Hårda ord? Nä, det tycker jag inte för andras liv kan hänga på om vi går ut med budskapet.

Jag har själv varit en riktig fegis, och det tog ett tag innan jag vågade säga att jag ville följa och följer Jesus. Det var svårt att vara en fegis, det är mycket lättare att vara den som Gud säger att jag ska vara.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.