Livet i Kristus /Lev i honom

 

cb030210.jpg

Jesus ber oss att bära god frukt, och Jesus ber oss att följa honom. Han förklarade hur det var med trädet och frukten i Joh 15, och han talar också om för oss i Joh 15:9-15 att han älskar oss och att vi skall leva i hans kärlek:

Att leva i Kristus betyder att 1. Vi tror att han är Guds Son (1 Joh 4:15).   2. Att vi tar emot honom som frälsare och Herre (Joh 1:12).   3.Att vi gör det som Gud säger.(1 Joh3:24) 4. Att fortsätta att leva i tro . 5. Att delta i de treondes gemenskap- Kristi kropp. Jesus säger att vi skall lyda honom, precis som han lyder sin Far, Gud.Texten kommer här:

*Som Fadern älskar mig, så älskar jag er. Lev i min kärlek. När ni lyder mina bud lever ni i min kärlek, liksom jag lyder min Far och lever i hans kärlek. Jag har sagt er detta för att min glädje skall fylla er och er glädje ska bli fullkomlig. Och detta är mitt bud: “Ni ska älska varandra så som jag har älskat er. Den största kärleken visar någon när han ger sitt liv för sina vänner. Ni är mina vänner, för jag har ju sagt er allt som Fadern har sagt mig.* Är vi beredda att ge livet för varandra? Är vårt liv så sammanväxt med Jesus att vi lever ett liv i de tankar känslor kärlek, ja allt, som han ber oss om?

Jesus säger oss att den helige Ande skall vara med oss i tider av hat och elände, och hur den helige Ande är med för att ge oss tröst och sanning, hjälp uppmuntran,kraft. Jesus valde att älska oss och att dö för oss. Sedan är det vår tur att välja, vilket val gör vi? Väljer vi bort Jesus? Nej, är vi troende så gör vi inte det. Då klänger vi oss fast vid Jesus och vill lära oss allt och vi vill gå med honom resten av vårt liv. Halleluja! Vi tillhör Jesus.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.