Min Herre / ..vilja likna dig

 

Varför tillkännagav Jesus sitt rike både genom predikan och helande? Om han bara hade predikat skulle man kanske ha betraktat det som enbart andligt.

Om han å andra sidan hade botat utan att predika, kunde man lätt ha missförstått den djupa andliga betydelsen av hans uppdrag.

De flesta av hans åhörare förväntade sig en Messias som kom med rikedom och makt till nationen. De föredrog materiella välsignelser före andlig urskillning.

Sanningen om Jesus är att han var/är både Gud och människa, både andlig och kroppslig, och den frälsning han erbjuder gäller både kropp och själ. Varje grupp eller lära som betonar själen före kroppen eller tvärtom löper risk att förvränga Jesu goda nyheter. Om detta kan du läsa i Luk kap 9, då Jesus sänder ut de tolv lärjungarna. Målet de hade var att täcka hela Judeen med Jesu budskap. Genom att resa utan bagage kunde de resa snabbt.  …Läs om de tolv.

http://www.youtube.com/watch?v=VyvBL655SSU&feature=related    I ditt ansiktes ljus

http://www.youtube.com/watch?v=TPzWqWuYjaU&feature=related   Spikarnas Konung

Ja den troende är förlåten och kan gå fri!

Låt Jesus komma och beröra våra innersta, låt Jesus få tala till dig i dag om frälsning och nytt liv. Det Nya livet i Kristus är det finaste man kan få.

http://www.youtube.com/watch?v=nFEx3XEEO6Q&feature=related  Utan dig – G Häljestig

Utan Jesus? Nej, utan Jesus kan jag inte leva.

http://www.youtube.com/watch?v=RBte2kPkgys&feature=related  Ödmjukhetens Konung

 /Maria

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.