Islam/ Korset

 

 dsc00545.jpg

De flesta muslimer tror inte på att Jesus dog på korset. Jag vill berätta följande:

*Och de sade: “Vi har förvisso dödat Kristus, Jesus, Marias son, Guds apostel” – men de hava varken dödat eller korsfäst honom, utan det tycktes dem blott så… de hava ej dödat honom i verkligheten, utan Gud har upptagit honom till sig, ty Gud är väldig och vis.” (Koranen 4:157-158/4:156).

 Det finns blandade åsikter bland muslimer om Jesu sista dagar, hans korsfästelse och uppståndelse. Tidiga muslimska läromästare verkar genomgående vara tysta i ämnet. De stora Hadithsamlingarna (samlingar med traditioner om Muhammed) av Burkhari och Muslim nämner inget om korsfästelsen.

De flesta muslimer menar att en korsfästelse inte var en värdig död för en så god profet som Jesus. Med hänvisning till ovanstående korancitat hävdar de flesta av dagens muslimer att Jesus aldrig korsfästes. Det är en vanlig föreställning att han togs upp till himlen utan att dö och att någon annan dog på korset i hans ställe.

Det finns åtskilliga variationer av denna teori, men många muslimer säger att lärjungen Judas korsfästes i stället för Jesus. Man antar att han gjordes lik Jesus, och att han korsfästes som ett straff från Gud på grund av sitt förräderi. En del muslimer tror att Jesus blev korsfäst, men att han överlevde och dog senare, eller att han överlevde och sedan blev upplyft till himlen utan att dö. …

Texten är hämtad ur www.open-doors.se

Och vi kan förstå att muslimerna behöver räddning/frälsning och få reda på att Jesus lever och har frälsning att ge till dem. Muslimer behöver förstå varför Messias behövde dö och hur hans uppståndelse ger oss nytt liv.

Vi kan också få be att fler muslimer skall få uppenbarelsen att Jesus är den som segrat och övervunnit vår synd och skuld, bundenhet till onda andar och dödens skräck, för att ge oss räddningen. Be i enlighet med: Luk 24:19; Apg 3:13-16

2 thoughts on “Islam/ Korset

  1. Hej Andreas, det handlar ju om i texten att de inte tror att Jesus dog för oss alla på korset. Hur ska de kunna bli frälsta, vilket är nödvändigt för evigheten, om de inte förstår eller tror på vad Jesus gjorde då han dog och uppstod. Det var det jag ville lyfta fram./Maria

  2. Det är väl bra att muslimerna håller Jesus för att vara en god profet då, hade varit värre om sagt att Han var en lögnare. Kanske förstår de att det är nåt speciellt med Honom.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.