Min Herre / Överstepräst

 

 Usa Resan 473

Finns det något “program” som skall hjälpa oss att leva med Kristus varje dag? Paulus hade olika förslag som han gav till församl i Kollosai:

 1. Ta efter Kristi förlåtande sinnelag. (Kol 3:12-13) 2. Låt kärleken styra ditt liv. (Kol 3:14) 3. Låt Kristi frid råda inom dig. (Kol 3:15) 4. Var tacksam (Kol 3:15). 5. Låt Guds ord leva i dig alltid. (Kol 3:16). 6. Handla alltid som en representant för Kristus. (Kol 3:17).

Detta är Paulus råd till församl i Kollossai och också till oss. Kan vi leva så? Ja jag tror att vi kan det eftersom vi är frälsta, och eftersom Jesus lever i oss, och för att vi har den helige Ande med oss dagligen.

Vi får be att vi kommer igenom svårigheter som vi har genom att klänga oss fast vid Jesus. Vårt inre kan ställa till problem i form av att vi kan kännna/uppleva att inre känslor och önskningar drabbar samman – fruktan och hopp, tro och misstro, avund och kärlek.

Detta är vad alla människor någon gång eller ofta är drabbade av. Men den troende vet att Jesus lever, att Gud har kontrollen, även om vi kan fråga oss hur vi i allt ska få inre frid. Den friden finns att få, för den har Jesus lovat oss.

 Han har lovat att bära våra bördor, våra tillkortakommanden och våra sorger och våra sjukdomar.

Gud bekräftade för Jesus med en ed att han alltid skulle vara präst. Så starka ord har han aldrig använt om andra präster. Det är bara till Kristus han sagt: ” Herren har svurit en ed och han kommeraldrig att ändra sig.: “Du är för evigt präst på Melkisedeks vis.” /Heb 7:21 Jesus är överstepräst. Låt oss för alltid ta till oss det och leva i den vissheten.

 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.