Avfallet i kristenheten/Flammor

Ljumhet och avfall i kristenheten

“Jag såg att det kommer en ljumhet utan motstycke bland kristna. Ett avfall från sann och levande kristendom. De kristna kommer inte att vara öppna för rannsakande förkunnelse tiden före Jesu återkomst. De kommer inte att lyssna om synd och nåd, lag och evangelium, bot och bättring. I stället kommer en annan slags förkunnelse, en slags lyckokristendom.

Det gäller att bli framgångsrik och nå fram. Det handlar om materiella saker, på ett sätt Gud aldrig hade lovat det. Kyrkor, frikyrkor och bönehus blir mer och mer tomma. I stället för en förkunnelse om att ta sitt kors och följa Jesus, blir det underhållning, konst och kultur, där det skulle vara väckelse, nöd och omvändelsemöten.

Detta kommer att ske i stor utsträckning strax innan Jesus kommer tillbaka och olyckan bryter lös över oss.” ***Denna texten kommer från ett inlägg, profetia fr 1968… ur Holger Nilssons tidskrift Flammor på denna länk:

http://www.flammor.com/profetior/profetia031.htm

Det är ju märkligt att vi kan se mer och mer hur avfallet är på gång. Det finns en ljumhet, och det finns  kristna människor som inte vill följa Jesus. Är de kristna då?

Om vi tittar tillbaka och ser på 1970-2000-tal så ser vi ju vad som skett i samhället, i världen, i politiken och i Tv och övrig massmedia. Det har skett otroligt mycket som inte Jesus vill ha, det har skett vidriga saker.

Församlingen i Laodikeia var också upptagen med att vara tillfredsställda i sin rikedom, men Jesus var inte närvarande! Han knacakde på och ville komma in, men folket var upptagna med sig själva, och att njuta av vad världen ville ge dem. Det liknar vårt samhälle idag, eller hur?

I breven till församligarna ger Jesus varningar, så ger han till de kristna idag också, men lyssnar man? Ja ett fåtal gör väl det,men inte alla.  Guds uppmaning till oss alla är att leva i lydnad för Kristus, den slutlige segraren och domaren.

Det har vuxit upp ett nytt släkte av hedningar i detta landet. De nonchalerar Bibeln och Guds budskap, och detta har det profeterats om…

*Du som är herden, sök mig, finn  mig. Du som är livets bröd, mätta din värld. Du som är livets väg, bär mig till dig. Du som är världens ljus, lys upp min väg. *P Harling

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.