Min Herre / Gud har kontrollen

 his21.gif  Tankar…I Psalm 102 (och fler psalmer) ber David Gud om hjälp i en eller flera svåra situationer.

David vet att Gud lever och alltid är Gud densamme. Därför litar David på att hjälp finns att få och så kan och bör vi också göra. Vi kan gå direkt till Gud och lämna all vår klagan och vårt behov av hjälp..

Sorger, bekymmer eller vad det nu än rör sig om, ja de kommer vi med till Gud. Själv ropar jag på Gud mycket just nu, eftersom jag har en sjukdomssituation. Det skulle aldrig falla mig in att tro att Gud inte hör mig.

Det vet jag att han gör, men det finns ett problem i allt detta: Vår tid är inte Hans tid. Vi tycker att saker och ting går långsamt,oj vad det dröjer..men GUD har ju KONTROLLEN. Varför glömmer vi det?

I tider av mörker i våra liv, finns ändock ljuset, och ljuset är KRISTUS. Hade jag inte vetat detta hade jag inte kunnat skriva det eller försökt förmedla det. Det finns säkert vissa personer i min närhet som läser detta nu och som tycker och tänker. Låt dem göra det, för jag vet vem Kristus är.

Han är min räddare, han är min KLIPPA både i glädje och i sorg. I tider av sjukdom och förtvivlan vet den troende att Kristus öppnar nya dörrar, och att han inte vill att hans barn ska lida. Eftersom jag vet detta behöver jag inte vara rädd, vad än människor vill göra …En dag ska jag berätta..

DU som läser behöver inte heller vara rädd, Jesus finns ju. Och om vi tycker vi är för svaga i vissa situationer för att orka kämpa så lutar vi oss naturligtvis emot Kristus Jesus, han som dött för oss och uppstått för oss.

 Det är ofta i vår svaghet som Guds kraft blir som mest synlig. Halleluja! det är sant. Läs Psaltaren och läs om både glädje och sorg..och Guds ingripande och storhet. /Maria

4 thoughts on “Min Herre / Gud har kontrollen

  1. Hej Andreas. Javisst är det tråkigt att han är död. Jag har inte läst hans blogg, vet inte så mycket om honom,vet bara att han var emot homosexualitet och att han var kvinnoprästmotståndare.
    /Maria

  2. Såg att den där förre biskopen Bertil Gärtner är död (blev 84 år). Känns konstigt för mig i och med att jag läste hans blogg bara för några dagar, sista bloggartikeln skrev han ju den 19:e september. Tråkigt värre.

  3. Hej Anji. TACK för att du tyckte om inlägget om hur Gud stöttar oss alla.
    Han är klok och vis och god!
    Gud välsigne dig./Maria

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.