Bibeln /Nej till ekumenik

Förra inlägget handlade om ekumenik och hur samhället skall globaliseras, så även religionen. Detta är jag klart emot och därför vill jag fortsäatt att skriva om sådant som ligger på mitt hjärta. Många av inläggen är långa men de är det därför att det finns kunskap i dessa inlägg. Bibelfokus.se  är en mycket bra sida jag tycker du ska besöka. Mycket lär man sig genom den tid man tillbringar med Gud och hans Ord, och därför är det viktigt att vi inte är en TILLFÄLLIG besökare hos Gud.

En typisk villolära är den att “det är en fördel om olika religioner kan förenas.” Det tror jag inte alls att de kan, inte så som de som förespråkar ekumeniken säger. Vad säger Guds ord? 

Ordet säger: I Kristus har vi allt och HAN är TILLRÄCKLIG för varje behov.

Detta kan du läsa om i Kolosserbrevet 2:10, och det är en sanning från Gud. Och förklaringen till denna bibelvers kommer här:

Den som har lärt KÄNNA Jesus Kristus har inte behov av att SÖKA efter sanningen i andra religioner, filosofier eller föreställningar. Det var detta församlingen i Kolossai höll på med. Kristus ENSAM är SVARET på frågan om ett meningsfullt liv eftersom HAN är livet. Det är i honom allt har sitt ursprung, och ingen kristen behöver söka någon annanstans!

Detta tycker jag är så klara besked, men så är det ju med Gud, han är enkel, hans ord står fast och Kristus Jesus lever. Vi är frälsta genom tro för att:

Lita på Kristus och behaga Gud.  Att bekänna Kristus, underordna och överlåta oss till honom. Den helige Ande hjälper oss att handla rätt. Kristus är i mig och jag /du / i honom. Resultatet blir då: Tacksamhet, glädje, böneliv, tjänstvillighet, ett förlåtande sinne och att vara ledd av Gud.

Detta kan du inte få utan att ha lärt känna Gud genom Jesus Kristus.

Läs Kolosserbrevet..

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.