Min Herre /Lovsång till Herren

Psa (40:3) Han drog mig upp ur fördärvets grop, ur den djupa dyn; han ställde mina fötter på en klippa, han gjorde mina steg fasta;

Psa (40:4) han lade i min mun en ny sång, en lovsång till vår Gud. Det skola många se och varda häpna, och skola förtrösta på HERREN.


Psa (40:5) Säll är den man som sätter sin förtröstan till HERREN; och icke vänder sig till dem som äro stolta och vika av i lögn.


Psa (40:6) Stora äro de under du har gjort, HERRE, min Gud, och de tankar du har tänkt för oss; dig är intet likt. Jag ville förkunna dem och tala om dem, men de stå icke till att räkna.


Psa (40:9) Att göra din vilja, min Gud, är min lust, och din lag är i mitt hjärta.”

Psa (40:17) Men alla de som söka dig må fröjdas och vara glada i dig; de som åstunda din frälsning säge alltid: “Lovad vare HERREN!”

Psa (40:18) Är jag ock betryckt och fattig, Herren sörjer dock för mig. Min hjälp och min befriare är du; min Gud, dröj icke. –

/Herren tar hand om oss. Herren drar oss upp ur fördärvet och frälser oss. Han visar oss vägen, Han ger av sin kärlek, Han fostrar oss till dugliga och hängivna människor, som skall gå ut med hans ord. Vi får en ny sång i våra hjärtan och tänker ständigt på Gud och hans rike.

Att göra hans vilja är inte svårt, det är av kärlek vi gör det och av kärlek vi evangeliserar, det är inte svårt.Herren gör under för oss, och vi tackar och prisar för att han jämnar vägen för oss och håller oss i sin hand, vi vacklar inte. Vi har en underbar förtröstan på att allt skall gå oss väl, för Herren styr ju våra liv.

Förr ville mina fötter gå sin egen väg, men nu går fötterna i spåren av Jesu fötter, och den som är jag, fröjdas. Herren bevarar oss från lögnaktiga och tjuvaktiga och hårda människor, han väljer vårt sällskap. Han låter oss se de fattiga, de sjuka, och vill se oss hjälpa dem, han utbildar oss i kärlek.

*

Såhär kan man tänka då man tänker på frälsningen och läser psalmerna i bibeln och lyssnar på lovsången i sitt hjärta och hur tacksam man är för att Gud tog hand om allt som varit tuftt, är tufft, men på väg att lösas av hans mäktiga ord och av hans kärlek: Herre, jag älskar dig

 

 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.