Gudsfruktan /Icke Gudsfruktan /Synd

proudchristian.gif

Utan aktning för Gud? Sedan tidernas början har ju människor haft svårt att göra Guds vilja. Hur intelligenta människor kan tillbe avgudar är svårt att förstå. Paulus skriver i Bibeln om de människorna som förnekar Gud, och att Gud gjort sanningen mer än tillgänglig för alla, så ingen kan komma och påstå att de inte känner till att det finns en Gud.

Vi läser i Rom 1:18: *Men Gud visar sin vrede från himlen mot alla ogudaktiga och onda människor, som i sin orättfärdighet avvisar sanningen.* Vilken sanning? Jo, att Gud är Gud. 

Rom 1:21: *Trots att de alltså kände Gud ville de aldrig erkänna det, be till honom eller tacka honom för hans dagliga omvårdnad.* Det finns ingen orsak att inte tro på Gud, men människorna har uppfunnit sina egna orsaker till det.

Eftersom man då förnekar Gud så kommer då avguderi och annat in i människornas liv, och här kommer den sexuella synden in också: Rom 1:24: *Gud tillät dem därför att ägna sig åt det de helst ville. Deras begär ledde till avskyvärda och onaturliga sexuella handlingar. I stället för att tro det som de visste var sanningen om Gud, valde de med berått mod att tro lögner.

De bad till sådant som Gud har skapat istället för att tjäna Skaparen, han som bör prisas och tillbes i all evighet.*  Och här kommer ord om onaturliga sexuella handlingar i Rom 1:26-27: *Gud lät dem därför hålla på med allt detta onda, så att kvinnorna vände sig bort från det som var Guds plan och tillfredsställde sexuella behov med varandra. Med männen var det på samma sätt. I stället för att ha ett naturligt kärleksförhållande till en enda kvinna ägnade de sig åt skamliga handlingar med andra män. Men de fick också sitt välförtjänta straff.*

Vi läser vidare om ondskan och ser hur kärlekslösheten accelererar: *När de övergav Gud och inte ens ville erkänna hans existens, tillät Gud dem att göra allt det som deras onda sinnen kunde tänka ut.

Rom 1:29: Resultatet blev en tillvaro fylld av all slags ondska, girighet, hat, avundsjuka, mord, strid, lögn, bitterhet och skvaller. 

Rom 1:30: De talade illa om andra och hatade Gud samtidigt som de skröt om sin egen förträfflighet. De kom hela tiden på nya sätt att göra skada på. De var olydiga mot sina föräldrar.*

.

Ok, vi stoppar där, mitt i ett beskrivande avsnitt… Hur det såg ut på denna tiden, ja man kan säga att det ser så ut idag också. Människor är FÅNGAR under sin egen UPPRORISKA VILJA.

Kommer det något gott utav detta, kommer det goda kärleksfulla människor/samhällsmedborgare ur detta? Nej, det gör det inte, och då kan man ju se parallellerna från gammal tid till vår tid, det ser ju likadant ut idag, och är egentligen värre.

Det är precis sådant som D Wilkerson profeterar om: ETT SMUTSBAD- Ett Moraliskt Jordskred kommer. Lot led i sin rättfärdiga själ både dag och natt på grund av synden i Sodom. Idag kommer kristna att bli utsatta för dessa saker /ja det är redan här/ och det vill till att man älskar Gud av hela sitt hjärta, att man är kvar i frälsningen och håller fast hårt vid Jesus Kristus för att klara av att leva i det som är, och i det som kommer, annars sopas man iväg….

I Bibeln står sanningen som alla behöver.

2 thoughts on “Gudsfruktan /Icke Gudsfruktan /Synd

  1. Hej Lena Tack själv för att du är en trogen besökare här hos mig. Människor går mot avgrunden för synden är stor. Bibelns ord är sanna och Sverige måste bli frälst. Kramar till dig.
    /Maria

  2. TACK kära Maria för dessa ord!!
    Jag är så Tacksam o Glad för att
    du *undervisar* genom ordet så BRA…
    är så lärorikt./Kram Lena

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.