Min Herre /har kontrollen. Han leder den som vill bli ledd

 

Visioner

Murar

Ledning

Erfarenheter

Har Gud en “vision” för varje människa? Finns det “murar” som behöver byggas upp? När Gud får leda oss genom livet ser han till att de erfarenheter vi får kommer till användning i hans rike. Plötsligt visar han oss ett behov och ger oss en vision om hur det kan fyllas. Då är det dags att börja “bygga”. (Bygga det han ger order om).

Genom bön får vi tillgång till Guds resurser, till kraft och fantasi att lösa varje problem. Bön och handling skall komma hand i hand. Genom bönen kan Gud leda oss steg för steg och hjälpa oss att utföra hans vilja. Det  är ju hans vilja som ska vara det viktigaste i våra liv. Vår egen vilja är inte huvudsaken.

Ingen seger vinns utan strid. När problemen kommer måste vi försöka lösa dem utan att ge upp hoppet. Gud har ju kontrollen!

När vi har gjort fel då får vi ångra oss och ånger  leder till omvändelse, skall leda till omvändelse, för så säger Gud. Alla VILL inte vända om. Men om man inte vänder om blir det ingen VARAKTIG förändring och förbättring. Gud vill att vi HELHJÄRTAT följer honom När synden är utrensad måste Gud inbjudas att ta dess plats! Oavsett vad Gud gör vill han vara i centrum.

Att bygga templet år 516 f Kr var ett mycket tufft arbete Nehemja fick en vision…Nehemja och Esra tacklade svårigheter! /Nehemjas bok.

*Håll din klädnad ren och vit Uti Jesu blod, Om en gång du skall nå dit Bortom tidens flod. Snart så hörs basunens ljud, Har du allting klart? Lyssna, hör, o Kristi brud: Jesus kommer snart!* /Okänd. Bearbetning S Sjöberg

Ja jag tror att vi lever i de sista tiderna och att Jesus snart kan komma. /Maria

 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.