De sista…/Religiositet.Kyrka för ateister/”sjukt galet”

 


 

   Sjukt!

http://www.mediaite.com/online/uks-first-atheist-church-set-to-open-tomorrow/  Man upphör aldrig att förvånas!

I dag öppnar Englands första ateistkyrka
De vill bevara ”det goda med religion” utan att för den skull blanda in någon religion i det hela. Två komiker öppnar nu en kyrka för ateister i London.

Många inslag kommer att påminna om en vanlig söndagsgudstjänst, men ett grundläggande element kommer att saknas, nämligen Gud. Stand-up-komikerna Sanderson Jones och Pippa Evans menar att de fick idén till kyrkan när de insåg att de gillade mycket av det som kristendomen erbjöd, men inte kunde ta del av det eftersom de inte tror på Gud. Sanderson Jones kallar projektet för ”en del ateist-kyrka och en del jublande show”, säger han till tidningen Mediaite.

– Vi tyckte att det vore synd att inte kunna njuta av de bra sakerna med religion, som känslan av gemenskap, bara på grund av en teologisk oenighet, sade han.

Ateist-kyrkan kommer att heta Söndagsförsamlingen och erbjuda bröllop, begravningar och regelbundna samlingar på söndagar. Den första söndagssamlingen kommer att handla om hur man hjälper människor att hålla sina nyårslöften. Sanderson Jones hoppas att ateistkyrkan får bli en god samlingsplats för Londons ateister.

– Vi borde alla vara löjligt tacksamma över varje ögonblick vi får leva i ett av de bästa länderna i världen. Om kyrkan blir en plats för andra vore det bra. Vi vill bara att människor ska känna sig uppmuntrade och glada när de lämnar.

Nyligen gjordes en undersökning i Storbritannien som visar att en av tre invånare är ateister.

*
Vart vi är på väg det förstår vi av denna artikel, (översatt till svenska av tidningen Dagen). Gud bor inte i en kyrka, han bor i hjärtat på en troende. Men jag är inte förvånad, det kommer meera av sådant tänkande som i artikeln.  Sådant folk vill ha religiositet men inte det äkta och det ÄKTA står JESUS KRISTUS för, och han är den ende som kan frälsa en människa, men de vill inte bli frälsta för de har ingen aning om vad det betyder! Vi befinner oss i verkligt svåra tider. Vad kommer härnäst?

/Maria

 

4 thoughts on “De sista…/Religiositet.Kyrka för ateister/”sjukt galet”

 1. Hej. ja det är verkligen sorgligt, man är så oupplyst så att man går i fallgroparna, ja man springer dit, och det är precis vad satan vill. Bra att du också varnar för detta Marie, för du är klok. Å så många du har att tala med. Berätta om Jesus.
  Gud välsigne dig att du har en tro och tillhör Jesus.
  /Kram maria

 2. Ja vad sorgligt att dom vilseleder folk på detta sätt!

  Har denna ”kyrka”ett ansvar för människor?

  Så ser det inte ut att vara!!!

  JAG VILL VARNA människor i nöd för denna sk.kyrka!

  Ta reda på vart ni är på väg först av allt!

 3. HEJ ja du har skrivit det jag tänker och antar!! ja djävulen är verkligen religiös!!! Detta är verkligen hemskt!!!
  Ja vi är på väg mot slutet med stormsteg! Fruktansvärt gräsligt att veta det man vet, men hur många vet detta? ja det är ännu värre att man är så aningslös och inte förstår hur farligt det är det som sker. Man kan i alla fall varna, men snart kan man inte det heller, det blir två läger….
  Så sorgligt.
  Gud välsigne dig, du har lärt mig så mycket genom åren.
  /Maria

 4. Ateistkyrkan, ja just det!

  Du frågar: Vad kommer att hända härnäst?

  Jag tror så här:

  * Ateister gillar inte Gud, det är en av orsakerna till varför de inte tror/vill tro

  * Ateister har inget emot ceremonier, tvärtom!

  * Humanismen vill bli kyrklig och har redan blivit det till en stor del, det är ju därför man inte ska gå i många av våra kristna kyrkor idag

  * djävulee är religiös, mycket religiös!
  Han vill ju ta Guds plats och kämpar för att bli Gud i alla människors liv (de som inte frisatts/frisätts av Kristus)

  * Om den här ateistkyrkan överlever, kommer den säkert att bli ett meditationscenter där man propagerar för grön andlighet och andra FN-ideer, humanister kommer ge föreläsningar, katolska sakrament kommer hållas halvt på skämt och troende kristna hånas och varnas för.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.