Min Herre / Guds majestät

  Tack Herre!

Både skapelsen och lagen vittnar om Guds majestät. Därför denna psalm av David:

1-6  Himlen visar Guds storhet och höghet. På ett fantastiskt sätt visar den vad han har gjort. Varje dag berättar om det för nästa och varje natt gör likadant. Tyst, utan ett ljud och utan ett ord, når dess budskap ut över hela världen. Solen har sitt hem i himlen, där Gud satt den, och den rör sig i rymden. Den är lika strålande som en brudgum, som kommer till sitt bröllop, lika ivrig som en löpare som segervisst ser fram emot en tävling!

7-12 Solen rör sig över himlen från den ena ändan till den andra, och ingen kan gömma sig för dess hetta. Guds lagar är fullkomliga. De skyddar oss, gör oss visa och ger oss glädje och ljus. GUds lagar är rena, eviga och rättvisa. De kan inte ens jämföras med guld. De är sötare än honungen som droppar från vaxkakan. De varnar oss för det onda och ger framgång åt dem som lyder dem.

13-15  Men hur kan jag någonsin veta vilka synder som gömmer sig i mitt inre? Harre, rena mig från dessa hemliga synder som jag själv inte är medveten om och bevara mig så att hänsynslösa människor inte får inflytande över mitt liv! Då först kan jag bli fri från anklagelser och vara utan skuld till alal svårabrott. Herre, jag vill så gärna att mina ord och outtalade tankar ska vara behagliga även för dig, Du är min klippa och räddare!

***Aposteln Paulus hänvisar till denna psalm när han förklarar att alla är medvetna om Guds existens och makt genom naturens avslöjanden (Rom 1:19-20). Detta innebär inte att vi kan sluta missionera. Frälsningsbudskapet måste nå till jordens alla hörn.   

Kram  Maria

2 thoughts on “Min Herre / Guds majestät

  1. Ja han ber, det är så vackert där på bilden. Vi ber för världen och för människor, och han dog för oss.
    Tänk att få se honom en dag och få vara med honom i evighet!
    Kram
    Maria

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.