Psaltaren i Bibeln /Gud reser sig..

Vem är en rättvis domare? Gud är det som är en rättvis domare. Kanske du inte fått se i ditt liv att han varit rättvis och god men jag har fått det och därför vill jag skriva denna psalm nr 82 av Asaf:

*Gud reser sig i himlens domstol. Han uttalar sin dom över domarna. Hur länge ska ni domare vägra att ta hänsyn till bevismaterialet? Hur länge ska ni ta parti för det onda? Hjälp den fattige och bedrövade och var rättvis mot den föräldralöse. Hjälp den utfattige till att få rätt! Rädda dem ur onda människors grepp!

Men ni fattar ingenting och vet ingenting! På grund av er ondska vacklar samhällets grundvalar. Jag har kallat er alla för gudar och söner till den Högste, men ni ska dö som vanliga människor. Ni kommer att falla som vilka furstar som helst för alla måste dö.

Res dig, Gud, och döm jorden, för hela jorden tillhör dig! Alla människor är i dina händer.* Ps 82

Israels domare kallas här för “gudar” och söner till den “Högste”. Gudar kallades de i egenskap av Guds representanter med rätt att avkunna domar. I Joh 10:34-36 hänvisar Jesus till detta ställe för att försvara sina anspråk på att vara Gud.

Hans tanke var denna: Om Gud kunde kalla människor för gudar, varför var det då hädelse när han, Guds son, påstod sig vara jämställd med Gud?

Finns det rättvisa domare idag? en del är ju offer för korruption, det vet vi. Den som inte tror på Gud utan mest tror på sig själv kommer själv att dömas en gång. Gud kommer att döma den gudlöse, vars orättfärdighet har drabbat andra oförskyllt. Det finns många gudlösa människor i detta samhälle vi lever i, människor som åsamkat andra oerhörd smärta. De kommer att få tampas med Gud en dag.

 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.