En värld i brand /Israel

Evangelikala stöder Israel, Jerusalem och judiska folket

ISRAEL APARTHEID WEEK denna vecka är något som också kyrkan ställer upp på. Om 14 dagar (13/3) arrangerar sedan kyrkan tillsammans med Diakonia, Palmecentret och ABF tillsammans med biståndsminister Gunilla Carlsson en konferens om Gaza. Kyrkan är antiisraelisk. 
Med framväxten av ett radikalt islam och nationer som Iran som utlovar att förgöra Israel, känner många israeliska ledare att det stöd man får från evangeliska kristna är ett viktigt inslag i kampen för att överleva.
En stor grupp kristna har offentligt uttalat sitt stöd för det judiska folket. Pentecostal Church of God kom nyligen till Israel och undertecknade en deklaration med löfte om stöd till staten Israel, Jerusalem och det judiska folket.

Reflektion
“Vi hoppas sända ett budskap om att Pentecostal Church of God står med nationen Israel och påverkar andra att också ta ställning offentligt och förkunna att detta är det land som Gud har lovat sitt utvalda folk”, sade Charles Scott, ledaren för Pentecostal Church of God, när han överlämnade deklarationen till borgmästaren i Jerusalem Nir Barkat.
Kyrkornas Världsråd och majoriteten av kyrkor i världen har tagit ställning mot Israel och det judiska folket att ha en egen stat. Dock finns undantagsvis undantag som Pentecostal Church of God – Gud ske lov. 

Deklarationen läser du HÄR:
http://missionxp.webblogg.se/index.html  Dag Selanders sida, 3:e inlägget uppifrån start
BE FÖR ISRAEL.

2 thoughts on “En värld i brand /Israel

  1. De judarna som inte är frälsta, som inte tillber Jesus Kristus, läser Torah och Talmud. När vi ber för Isarel så ber vi att de som inte känner Jesus skall få göra det, de skall bli frälsta i det landet. Vi kan skilja på judar och judar, och det är så mycket osanningar som florerar. Ledarskapet och de oärliga förstör för det som är ärligt i landet. Be att de får lära känna Jesus i väckelse. Och de som arbetar där för frälsning för människorna. Be att sanningen får råda.
    /Maria

  2. Jag har hört någonstans att judarna läser Torah (bibelns början: Moseböckerna) och Talmud (rabbinernas interpretationer och berättelser), men att profetböckerna inte ingår i den judiska kanon. Stämmer det?

    När vi ber för Israel, är det för att judarna ska ta emot Jesus? Att Gud ska skydda dem från sina grannar. Att Israel ska se Guds löften?

    Det Israeliska ledarskapet och den förtäckta USA/brittisktstödda sionismen är svår att ställa sig bakom, tycker jag.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.