Den helige Ande/Uppmuntran

Ska vi uppmuntras eller Uppmuntra? Viktigast är att uppmuntra andra, än att uppmuntras själv, tycker jag. När vi uppmuntrar andra får vi ju själv del av glädje. Vi får alla hämta styrka från Herren,  se: *David kom i stor fara, ty folket hotade att stena honom. Så förbittrade var de alla, var och en för sina söners och döttrars skull. Men David hämtade STYRKA hos Herren, sin Gud. (1 Sam 30:6)

Kanske du tycker att ingen bryr sig om dig, att allt du gör blir fel eller att du känner dig förbittrad av olika orsaker. Men Herren vet din situation och istället för att klaga att ingen uppmuntran finnes att få, så tycker jag att du ska be och tacka Herren för att HAN ger dig uppmuntran. Han vill ge oss det och han vill ge oss glädje och kraft för att vi ska kunna  fortsätta med det vi gör för Honom.

När du lägger fram din börda inför Herren är han inte sen att hjälpa dig, han lyssnar till dig. Han kommer att leda dig och tala om vem DU skall uppmuntra och glädjas med, och du kommer att få se en förvandling i ditt liv.

Det du gör för andra får du på något sätt tillbaka, Herren har ju sett vad du försökt göra…. Den helige Ande, tröstaren och Hjälparen är med oss.  Låt den helige Ande komma ut ur din mun med ord som värmer någon.

 

 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.