LYCKA-GLÄDJE /Han är Herre

 

Psalm 100 gör mig glad. För så borde vi troende agera…vara glada… En del människor arbetar motvilligt och under ständig klagan. De finner arbetet för Gud så fruktansvärt jobbigt, och allt annat är också jobbigt.

Medan andra gör sitt yttersta med de krafter de har. Vi bör ju vara trogna arbetare och se med glädje på varje dag vi får tjäna en stor Gud. OM vi bara klagar och jämrar oss så tappar vi den glädje som Gud lagt ner i oss. Gud är ju vår skapare, men många människor förstår inte det och de lever som om de skapat sig själva, detta läser jag just nu i bibeln.

Men Psalmen säger: *Jubla, ja, jubla inför Herren alla folk i hela världen! Tjäna honom med glädje! Sjung och ropa av fröjd, när du kommer inför honom! Försök att förstå vad det betyder att Herren är Gud! Han har skapat oss, och gjort oss till sitt folk. Han vårdar sig om oss som en herde vårdar sig om sina får.Gå in genom tempelportarna med tacksamhet. Gå in på hans förgårdar med lovsång. Tacka honom och välsigna hans namn. Herren är alltid kärleksfull och god. Och mot varje generation är han trofast.*

 Så står det i psalmen. Och jag kan säga dig att jag vaknar med glädje varje dag för att jag får vara hans barn och att han leder mig varje dag. Visst har jag plågor, särskilt i min kropp, men vadå; jag älskar honom och vill tjäna honom, han är en stor Gud. Jag är glad, ja, jag är glad. Varför då? Han är min Fader, han är mäktig och stor.

Ser du vad som står i texten? Det står: *Försök att förstå vad det betyder att Herren är Gud!* Det är precis det jag försöker få dig att förstå, Herren är Gud. Därför får du läsa här på sidan vad jag tycker, och hur mycket jag älskar Jesus, som är min Herre. Det är dags att hela Sverige får ropa ut hans namn och få frid i sina hjärtan. Det är dags att människor blir befriade från ok och sjukdomar och falska gudar. Ojoj, mitt hjärta blöder för dem som inte lärt känna denne Gud. Ja, han vårdar sig om sitt folk och det finns inget ont i honom. Han är Mästaren.

Lovsång? Ja det är klart att man sjunger lovsånger till himmelens Gud. Varje dag varje stund…..Men många håller på med ritualer, utan känsla, utan glädje… Jag älskar dig Jesus, du är Herre.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.