Hälsa och helanden/ Frisk…

 Hälsa. Vem har egentligen full hälsa? Kan vi mäta det? Är den som varken ser eller hör så handikappad att den människan inte fungerar? Kan vi bestämma det, vi andra, som både hör och ser, men kanske inte orkar se in i våra inren eller hör då Jesus talar till oss?

Är den som inte har ben eller armar mindre människa än den som har ben och armar men inte går en svag människas ärenden eller sträcker ut en hand till försoning eller hjälp?

Vilka är det som inte mår bra egentligen? Jag tror att många många många s k handikappade lever goda och bra liv. Vad vi alla borde göra det är ju att sträcka oss ut till våra medmänniskor för att få vara deras hjälp i livet. Ordspråksboken 11:25 säger: “Den frikostige blir rikligt mättad, den som vederkvicker andra bli själv vederkvickt.”

I denna världen lär vi oss att hålla fast vid det vi har och noga lära oss att vara egoister. Men Gud välsignar den som är öppen, frimodig och hjälpsam och god emot andra. Vi kan, om vi vill, göra väldigt mycket för andra människor. Vi behöver inte bli bundna av våra ägodelar och hålla fast vid dem med näbbar och klor.

Vi kan lära oss att dela med oss, och göra andra glada. Det blir som ringar på vattnet för andra att ta del av. Vi kan vara handikappade utan att veta om det: Vi kan ha falska hjärtan, egoistiska sinnen, och vara materialistiska egoister, och det är inget som Gud tycker om. Han vill att vi ska ha öppna hjärtan, öppna sinnen, vara godgivna och se till och älska vår nästa.

*Om du litar på rikedom och pengar så går det illa för dig! Lita på Gud, så kommer du att grönska som löven på ett träd!* /Ordspr 11:28  Vi säger också Välkommen till månaden Mars, och hoppas på en grön och varm vårmånad.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.