Att berätta om Petrus/Lidande…

 

Face it!  Svårigheter finns, det vet vi. Kanske vi är sådana att vi vill att någon skall ta bort de smärtor och problem vi har med att knäppa med fingrarna, och Vips! är allt det svåra borta.. Är livet så enkelt? Nej. Är man troende så vet man vem man har att gå till: GUD. Vad säger Bibeln om detta:

* 1 Petrus brev 4:19 säger: *Om ni därför lider enligt Guds vilja, bör ni fortsätta att göra det som är rätt och lita på den Gud som skapade er, för han kommer aldrig att överge er.* Vad betyder det?

Gud skapade världen, och han har troget vårdat den och hållit ordning på den sedan skapelsen. Vi vet att han är trofast och därför kan vi lita på att han håller sina löften till oss. Om han kan kontrollera naturkrafterna ska han väl kunna leda oss genom de svårigheter vi har! /Handbok för livet/

Ja Gud kan och han vill leda oss genom allt. Vi måste faktiskt också titta på våra problem och förstå att vi kanske måste göra vissa saker för att komma igenom dem. Att stoppa huvudet i sanden och låtsas som om de inte fanns = en dålig idé. I 1 Petrus brev 5:10 står det:

* När ni har lidit en liten tid, kommer vår Gud, som är full av godhet genom Kristus, att ge er sin evoga ära. Han ska själv komma och hämta er och föra er till sin härlighet och göra er starkare än någonsin. Honom tillhör makten över allting i evigheternas evigheter. Amen.*

Medan lidandet pågår känns det som om plågan aldrig skulle ta slut. Men den gör det. Petrus målar upp det vidare perspektiv som gäller för en trogen kristen. I jämförelse med evigheten varar lidandet här bara en kort tid. Vissa av dem Petrus riktade sig till skulle få det bättre under sin livstid än andra, som skulle komma att möta döden som en befriare. Men alla Guds trogna efterföljare kan vara förvisade om en evig härlighet – en glädje utan slut där lidande inte existerar. (Upp 21:4)

Nu kan man ju också fråga sig om det är förföljelse det handlar om för oss vanliga troende, eller är det små/stora/jättestora problem…. Vad det än handlar om så är det så att en stor Gud faktiskt har kontrollen och vi får lita på att HAN för oss igenom, vad det än handlar om för sorts svårigheter. Personligen har jag inte varit utsatt för förföljelse, men jag har haft stora och grymma svårigheter i mitt eget liv, och därför vet jag att jag med frimodighet kan säga: GUD ÄR GOD, HAN FÖR OSS IGENOM ALLT AV SVÅRIGHETER.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.