Guds folk /Tro och mirakel

th_blessyou-1.jpg  

Worship. Att tillbe Gud. Ja det bör vi göra,för Han är mäktig.

I Andra Mosebok beskrivs en mäktig stund i Israels historia. Gud hade ingripit i Israels historia på ett övernaturligt sätt.Folket blev testat på ett sätt som kan beskrivas som det stormigaste i deras liv. Vad gör de då? Litar de på Gud?

Ja. För det är när man går igenom de stormarna i livet och inte har någon annan att lita till som man faktiskt blir en troende. Man prisar Gud, man tillber Gud, man litar på Gud.

Man blir inte en troende bara i de soliga dagar som Gud ger, man blir en troende och står fast vid sin tro, för att man får gå igenom de mörka tider som är hemska och ofattbara, i de tiderna får man hålla fast vid sin Gud och vänta på mirakel.

HUR vi beter oss vid denna typen av stormar i livet visar oss vilken sorts troende vi är. I detta fallet i 2 Mosebok 14 kapitel beskrivs hur sexhundra egyptiska krigsvagnar var på väg mot de hjälplösa israeliterna, och israeliterna var instängda mellan bergen och havet. Ingen bra situation..

Herren säger till Mose: “Sluta upp med att ropa till mig. Se i stället till att folket går vidare.Använd din stav!Räck ut den över vattnet, så ska havet öppna en väg framför er, och hela Israels folk ska gå över på torr mark!”

Mirakel kommer att utspelas här…Gud förhärligas, och det är likadant idag att vi kan få hjälp i de svåraste situationer, för Gud öppnar en väg mitt i bedrövelsen. Detta ser vi genom hela bibeln, hur Gud griper in! Du kan också läsa i Hebr 11:21 (trons kapitel) om: “Jakob välsignade därför Josefs söner alldeles innan han dog. Lutad mot sin stav bad han ödmjukt till Gud.”Jakobs söner blev ju stamfäder till Israels tolv stammar.Trots att Jakob dog i ett främmande land, trodde han på löftet att Abrahams slökt skulle bli lika oräkneligsom stjärnaorna på himlen och en mäktig nation. Verklig tro får oss att se bortom döden och graven. Hur är det med din tro?

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.