Att tänka…Låt morgondagen själv bära sitt bekymmer

 

 

Den dagen som nu är, är din dag. Just nu idag får du en dag att ta vara på. Då måste du inte tänka på att du kanske får bekymmer i morgon.Din allvarliga önskan borde vara att ta hand om denna dagen. Den är din, och den är allt du äger. Det förflutna ligger långt borta, och framtiden vet du inget om.

Framtiden vet du inte ens om du har, du har aldrig sett den, så varför kan du inte bara leva för den dag som är idag. Jag menar inte att man inte ska ha framförhållning med räkningar, hyra, läkarbesök m m, jag menar bara att man skall vara glad, lycklig och tacksam för den dagen som är nu.

Gud ger oss allt vi behöver, han ger för varje dags behov. Om du därför rycker till dig morgondagen blir det mer än du kan bära. Ta därför emot så mycket som han ger idag. Var nöjd. Lämna dig själv, din kropp, själ och ande åt Gud genom Jesus Kristus idag, utan att önska något annat än att Gud må bli förhärligad genom allt du gör, genom allt vad du är, eftersträva att älska honom som gett dig livet.

Vi har drömmar om nyttiga och onyttiga saker vi vill. Vi har drömmar och visoner, och det är inte fel, men vi kan inte se in i framtiden, det kan bara Gud, och han vet hur den kommer att bli för oss. Lev här och nu.

Kasta inte bort himmelen för att få jordiska ägodelar.

Led oss alltmer, o Jesus, i ordet in och öppna våra ögon för nåden din. Det djup av evig kärlek som bor i dig låt över varje hjärta få gjuta sig. /Anna Ölander

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.