Bön/Förändring, med bön

prayer013.jpg

Titta på bilden. Samhörighet, kärlek, respekt, gåvor, frid, tystnad, vördnad……

Jag tror att denna bilden vill säga oss detta. I mitt inre säger det till mig: Så här skulle detta landet kunna förändras, med bön. Att vi kan be för det vi har och för det vi får, och för det som skall ske…
Många säger att de är kristna men jag tror att många är det bara till namnet. Många som säger sig vara kristna, eller troende, ber inte ens att Gud skall välsigna maten då de skall äta. Detta tycker jag är märkligt. Jag äter aldrig en måltid utan att jag, vi, ber först.

Jag tycker man skall tacka för den goda gåvan som maten är. I all den stund som människor runt om i världen svälter, så skall vi vara tacksamma för det vi får, köper, skaffar, blir välsignade med. Det är ett måste för mig, ett sätt att visa kärlek på, att få be innan måltiden, och sedan tacka för maten.

Jag skulle skriva om bön, och det gör jag ju, men fick syn på denna bilden på datorn och därför ville jag skriva om maten och bönen. Visst vill jag skriva om bön och att det är så viktigt att vi lär oss att be. Be i ödmjukhet.

Jesus bad för alla sina lärjungar under alla tider. Det innesluter alltså också dem som följer honom idag. Han bad att Gud skulle beskydda hans utvalda från Satans makt, bevara dem rena och heliga och låta dem vara enade i sanningen. (Joh 17:1:26) /Maria

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.