Den sovande../ Att få tro…

 

“Vakna upp, du som sover, och stå upp ifrån de döda, så skall Kristus lysa fram för dig.” / Ef 5:14

Med att ta med en kategori som kallas “Den sovande människan” tänker jag berätta om den s k vanliga människan som inte vill eller kan förstå att det finns en djup andlig sömn, med andlig sömn menar jag att berätta att man kan vara likgiltig, slö eller okunnig om ett andligt mörker, alltså att inte ha en tro på Gud eller kunskap om att han vill nå ens innersta.

Människan inser inte, eller vet inte att det finns en nödvändighet att man vaknar andligen. Nödvändigheten av den nya födelsen, den inre förvandlingen, till förnyelse och helgelse av ande själ och kropp, den går människor förbi.

Den människa som sover, är en människa som trivs med det liv den har, trivs i synden. Den vill inte ha Guds avbild i sitt hjärta. Den har aldrig blivit manad eller lagt märke till Guds röst som kallar. Den har aldrig frågat eller ropat: Vad skall jag göra för att bli frälst?

Denne har ett sken av gudsfruktan men vill inte veta av Guds kraft. Att förneka och förlöjliga och håna och kalla tro för överspändhet eller villfarelse är vanligt. Men hur den människan är inför Gud, vet den det?

Denna människa har öron men hör inte, denna människa har inte smakat och sett att Gud är god. Han har ej hört Guds röst eller tagit med händerna på Guds ord, Livets ord.

Talet om en levande Gud är för denna människa helt obegripligt. Andlig erfarenhet är för denne ren dårskap. Hur väcker man en sådan människa? Denna människa säger: Hur kan en människa veta att hon äger liv i Gud?

Tron är själens liv, och om du har detta förblivande i dig, behöver du själv inte något annat bevis än den Andens överbevisning, det gudomliga medvetande, det vittnesbörd av Gud, som är för mer än tiotusen mänskliga vittnesbörd.Eftersom evigheten står för dörren och vi bara har just denna dag att kalla vår, så borde det tänkas om. Om ett ögonblick kan man vara inne i något annat där ingen räddning finns.

Har du olja i din lampa? nåd i ditt hjärta? Älskar du Gud av hela ditt hjärta och av all din själ och av allt ditt förstånd och av all din kraft? Äger du det sinne som var i Jesus Kristus?

Kristus, danad i hjärtat är lycka och helighet, himlen börjad redan på jorden, Guds rike inom dig. Rättfärdighet, frid och glädje i den helige Ande, Guds frid som övergår allt förstånd…

Jesus sade: “Jag har fötts och kommit hit till världen för denna enda sak: att vittna för sanningen.

/Joh 18:37

 

One thought on “Den sovande../ Att få tro…

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.