Lärjungar/Så som min Fader sänt mig, så sänder jag..

 

Han är världens ljus  – Är du hans lärjunge?

Vad säger Jesus om sig själv?

Jo, han säger att han är vägen, sanningen och livet. Och han säger: ”Såsom min Fader sänt mig, så sänder jag ock eder.”   Därför sänder han också iväg oss, de troende, för att berätta att han lever idag och att han är vägen för människan.

Ljuger han då han säger dessa ord om att han är vägen vi bör gå? Många tror kanske det, men då har de fel. Vi som är troende är en väg och dörr till Gud. Om inte vi troende tar vårt kall på allvar (att vittna om Jesus) så skulle vi ju göra fel emot Gud och vi skulle göra fel emot människorna som väntar därute för att få veta sanningar. Så kan man inte göra, undanhålla sanningen? Nej.

 Jesus säger också: ”Sannerligen, sannerligen säger jag till eder: *Den som tror på mig, han skall själv göra de gärningar som jag gör. Och ännu större än dessa skall han göra, ty jag går till Fadern.* (Joh 14:12) Jesus har inte endast gett oss den helige Ande utan också UPPDRAGET att utföra hans arbete.

Den som inte kan finna Jesus i denna världen idag, han kan finna OSS. Idag går många ut och blir en dörr, en kanal, till Gud. Och genom dessa dörrar och kanaler kan man finna Jesus Kristus. Så vill han ha det och så bör det vara. Är det inte härligt att veta att det finns hjälp att få att få komma till Gud?

Jesus sade också: *Jag är världens ljus.* (Joh 8:12) och i Matt 5:14 säger han: * Ni är världens ljus.* Detta betyder att vi är de mänskliga dörrarna, genom vilka man gå för att söka Jesus och frälsningen. Vi är Guds representanter och vi har mycket att göra.

Ha en välsignad dag.   Kram   Maria

4 thoughts on “Lärjungar/Så som min Fader sänt mig, så sänder jag..

 1. Hej Jan Samuel. Tack för din hälsning här! Det är väl gott att vi kan vara Jesu sändebud, finns det något bättre….Norge Sverige Finland…………måtte alla lära känna Jesus…tänk att få nåd inför Gud, det är så stort att få bli frälst. Gud välsigne dig. /Hälsn Maria

 2. Hej Jan Samuel Nej jag vet inte heller vad som hände, det var lite komplicerat att nå Norge också.. Men nu är du här och tack ska du ha för omtanke och bibelord.
  Hälsn fr Maria
  FRID

 3. Vet inte vad som hände,
  men min mailadr kom fram som en kommentar?
  Hälsningar Jan Samuel.

 4. En stor välsignelse att läsa vad du skriver Maria!
  Gud välsigne dig och din familj.
  Hälsar dig med:
  2 Mosebok 33 vers 17
  Hälsningar från Jan Samuel.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.