Lärjungar / Risk eller fördel?

 

 

Är det en risk vi tar  eller  har vi en fördel av att följa Jesus? Är det ett misslyckande att följa Mästaren? En del människor tycks anse att det är ett förnekande av sig själva och ett mycket stort fel de gör, som följer Jesus.

Man anser att en som vill vara troende och vara Jesus trogen är knepig och besatt, och att den personen inte har någon EGEN vilja. Man anser också att det är konstigt och märkligt att man kan förlita sig på NÅGON som INTE FINNS. /Mycket vanligt sätt att tänka på./

Denna åsikt har jag personligen så svårt att förstå. Men, om jag skall gå till mig själv och titta på hur jag tyckte och tänkte om tro för si sådär 23 år sedan, så nog tyckte jag att människor som trodde var lite knepiga. Men så är det ju, att innan vi själva får möta Jesus, så tycks tro vara det underligaste en människa kan “råka ut för”. MEN så är det ju inte alls.

Det är det ljuvligaste och finaste en människa kan få. Jag har inte tagit någon risk, jag har inte svikit mig själv, jag har inte mått illa av att vara med Jesus. Det som varit hårt och smärtsamt i att följa Jesus har varit Satans attacker på mitt troendeliv. Det har varit väldigt tufft under åren. Men jag har vunnit! Jag har vunnit över Satan på grund av att jag VÅGADE lägga mitt liv i Jesu händer.

På Jesu tid vågade lärjungarna kasta undan allt de hade, för att följa Jesus. Jesus sade: KOM, följ mig! Och de gjorde det. Samma sak sade Jesus till mig: KOM, följ mig. Och jag gjorde det, fast jag först inte kunde fatta HUR, VARFÖR eller OM jag skulle våga. Men Jesus ledde mig in i ett helt nytt TÄNKANDE och varande. Halleluja! Mötet med Jesus är verkligen Livsförvandlande, det ger en otrolig styrka.

Jag fick ju en levande tro, och jag fick också lära mig att det materiella, som de flesta jagar efter, inte betyder så mycket, nej. Man får ordning på de prioriteringar man letat efter, och man får ordning på förstahandsbekymmer och andrahandsbekymmer. EN del tror inte att man KAN ha BEKYMMER, för man är ju en troende,…dvs frälst. Men snälla nån´, det var när jag blev frälst som det gick åt skogen med allt. Och det hände ju för att JESUS skulle ordna upp dessa saker. OCh det gjorde han, och han håller fortfarande på med att ordna det som inte jag kan.

Det viktigaste för en lärjunge, vad är det tror du? Jo, det är att lämna allt i Jesu händer och OMSORG. Han bär all omsorg om vårt liv, men han lägger också ANSVAR på oss. Det är ett ANSVAR att vara en troende. Men det är också så här: Det är så man blir fri att följa JESUS.

*Men om något här mig binder, Med ett än så hårfint band Och vill bliva mig till hinder På min väg till livets land, Gör mig fri, ja, fri i anden, Fri att följa dig med fröjd, Fri att älska, fri att tjäna, Med din goda vilja nöjd. /okänd

*Och de förde båtarna i land och lämnade alltsammans och följde honom.* /Luk 5:11

När vi möter evangeliernas Jesus, är det samme Gud som den som Mose skymtade i den brinnande busken, men i Nya Testamentet är Jesus den som stannar och låter sig ses. Gud träder alltså fram i mänsklig gestalt (Jesus Kristus) och går in under mänsklighetens villkor. Så blir Jesus Gud bland oss.

 000200bf.gif

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.