Ett ord idag /Älskad av Jesus

 witns013.gif   Låt Jesus rädda ditt inre

Människor sätter ofta betyg på varandra, de ger en betyg efter vad man har i plånboken och på banken, eller hur ens bil ser ut, eller hur man bor. Tänk, om man nu ingen bil har eller inte har några pengar eller inte är frisk. Är man inget värd då? Va?

Tänker vi i skalor och är så inne i vad ägodelar betyder att vi inte ser till hjärtat? Är det så att man graderar varandra? Ja jag undrar om inte allt detta handlar om Människofruktan och nedvärderande.Då är man mycket ytlig och obetänksam tycker jag.

En som inte värderar alls efter dessa mått, det är Jesus. För honom är vi ALLA väldigt värdefulla, för han har ju skapat oss och känner oss och vårt innersta. Han vet att den som kanske är fattig gör mycket för andra. Han vet att den som bor dåligt kanske har såå många vänner och bekanta som den hjälper. Det handlar om kärlek till sin nästa, så som han bad oss att visa den för andra.

Innan vi ens kunde tänka tankar på att hjälpa någon eller att nedvärdera någon, ja redan då var vi värdefulla. JESUS såg oss och älskade oss redan då.

Jämlikhet och frågor om rikedom och lyx eller fattigdom kommer alltid att diskuteras och JESUS kommer att fråga på den yttersta dagen varför vi inte gjort si eller så. Vad ska vi svara, då vi handlat så som han inte bad oss att göra?

Vi har ett mycket begränsat sätt att se på då vi inte kan fatta och ta till oss att det finns en Gud som alltig skapat, som allting ser, som allting vet om oss. Det är så här med skapelsen och skapandet av människan: Gudslikheten i människan är hennes kännetecken. Äran och härligheten som är knuten till människan är Guds stämpel på henne. Visste du det? Den troende är ett Guds barn för den har tagit emot Jesus i sitt hjärta, så vill Gud att ALLA MÄNNISKOR SKA GÖRA.

Vi kan känna igen Gud i så många människor. Det nyfödda rena fina barnet, eller när vi möter en människa som är nedbruten men som vägrar att brytas ner mer. Vi kan möta Gudslikeheten i en människa som offrat nästan allt för att hjälpa andra…..Livsviljan kan du också finna hos den förföljde, den fördrivne och den förtryckta människan. Gud ville ha oss, och han skapade oss.

Gud ville se oss växa för hans rike, och det finns de som verkligen är beundransvärda och kämpar på för Gud. Gud vill se ännu fler av människor som liknar honom i gärningar och i kärlek.

*”Dock gjorde du honom nästan till ett gudaväsen; med ära och härlighet krönte du honom.”* /Psaltaren 8:6

2 thoughts on “Ett ord idag /Älskad av Jesus

  1. Tack Anji. Tänk, vi kan ha lite, och ha allt i Jesus, det är fantastiskt! Andligt är man rik. Önskar dig en underbar vecka! /Maria

  2. Väldigt bra Maria.
    Den som har det minsta äger ibland det mesta och de som har allt saknar ibland mycket.
    Andligt mena jag.

    Jesus är bäst.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.