Lärjungar / Livets värde. Apg 20:24

 

Livets värde…

Act 20:24  Dock anser jag mitt liv icke vara av något värde för mig själv, om jag blott får väl fullborda mitt lopp och vad som hör till det ämbete jag har mottagit av Herren Jesus: att vittna om Guds nåds evangelium. /Paulus

Man tycker ofta att livet är värdelöst, misslyckat, när man inte får ut någonting utav det, t ex erkännande, pengar eller framgång. Paulus däremot tyckte inte att livet var någonting värt om han inte fick förbruka det i arbete för Gud.

Lägg märke till skillnaden! Vi försöker få ut något av livet- för Paulus var det viktigaste att fylla det med något: arbete för Gud.

Vad är viktigast i ditt liv?- det du får ut av det, eller det du fyller det med?

 *Gud sina vittnen sänder Med evangelii ord, Och från alla länder Han kallar ut sin hjord: Ett rike utav präster, Guds egen sannings tolk, Men främlingar och gäster  Bland alla jordens folk. /P O

/Maria

2 thoughts on “Lärjungar / Livets värde. Apg 20:24

  1. Tack Janne. De frågorna är livsviktiga att ställa och att svara på, för: Det viktigaste är att Guds Ord går ut, men alla tänker inte så som Paulus och andra med Ordet i hjärtat. Att fylla sitt liv med Gud, av Gud, med Gud, det är bra det.Därför är vi ju här på jorden./Maria

  2. Fint inlägg – två bra frågor!

    Vad fyller jag mitt liv med? Gud och vittnesbörd, bör vara svaret!

    Och den vanliga frågan: vad ska jag få ut av livet/Gud? Inte ovanligt att man tänker så!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.