Lärjungar /Jesus

 

j281.jpg

Hur tilltalade lärjungarna Jesus?

De tilltalade honom på flera olika sätt:

Guds lamm (Joh 1:36), Herre, som egentligen står för rabbi,eller lärare (Joh 1:38), Messias (Joh 1:41, 45), Guds son (Joh 1:49), och Israels kung (Joh 1:49).

Allt eftersom de lärde känna Jesus växte deras uppskattning av honom.Ju mer tid vi använder för att lära känna honom, desto bättre kan vi också förstå vem han är.

Till att börja med är det kanske hans undervisning som tilltalar oss, men vi kommer att lära känna honom som Guds son.Lärjungarna lärde sig snabbt att tilltala Jesus på rätt sätt, men det skulle dröja tre år innan de förstod innebörden i tilltalen (Apg 2).

Bekännelsen var inte svår att uttala, men det skulle kräva år av erfarenhet att ta de praktiska konsekvenserna av den.Det är lätt att säga saker i tro, men den djupa uppskattningen av Jesus kommer först när vi kan leva i tro.

Att vara Jesu lärjunge och efterföljare är inte lätt.Men det är sannerligen det mest spännande man kan få vara,och att följa Jesus och att lita på att han är den han säger sig vara, ja, det är mäktigt.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.