Förföljelse av de kristna /Kina

Julklapparna ‘Made in China’ tillverkas av fångar i Laogai

– EN DEL AV VARORNA FRÅN KINA PRODUCERAS AV DISSIDENTERNA I LAOGAI

– WANG WEILIANG släpptes den 25 november 2008 “medicinskt” försöksutskriven från fängelset där han var placerad. Att Weiliang nu får vård på ett lokalt sjukhus i Hangzhou, Zhejiang provinsen,enligt China Aid Association (CAA), är ett tacksägelseämne.

Wang Weiliang och sju andra kyrkoledare fick december 2006 domar från ett år till tre och ett halvt års fängelse av Folkets Domstol i Xiaoshandistriktet, Kina. Fyra sattes i fängelse och fyra fick villkorliga domar.

I fängelset var männen tvungna att tillverka kläder och skor för export Och de förbjöds att öppet be eller läsa Bibeln. Dessa ledare greps efter att folk från PSB rivit ned kyrkobyggnad den 29 juli 2006.

Husförsamlingsledaren Zhu Baoguo släpptes den 2 december från ett kinesiskt arbetsläger [Laogai] av “medicinska skäl.” Pastor Zhu Baoguo dömdes till ett års “omskolning genom arbete” anklagad för att vara en ‘evil cult’-ledare. Zhu och fyra andra ledare greps av myndigheterna under en gudstjänst i Dushu by, Henanprovinsen, den 12 oktober. Medan de andra fyra ledarna dömdes till fem dagars frihetsberövande dömdes Zhu till 15 dagar. Två dagar efter att Zhu släppts ur häktet dömdes han och fördes till ett arbetsläger på okänd plats.

VOM – Voice of the Martyrs – har aktivt stött förföljda troende i Kina under mer än 30 år. VOM fortsätter att hjälpa underjordiska husförsamlingar och Bibelskolor genom att utrusta ledare för att sprida evangeliet i Kina. VOM gläds med familjerna till dessa ledare och uppmuntrar dig att be om ett snart tillfrisknande.Be Gud att skydda dem och andra troende som lever under svåra förhållanden på grund av att de står för Kristus.

Källa: Persecution Blog House Church leaders, CAA Wang and Zhu
http://missionxp.webblogg.se/index.html

REFLEKTION Kinas folk 1,395,500,000 medborgare har vår kärlek. Globalt är det många som ber för dem liksom för CCP-kadern,ledarskapet och presidenten. För varje dag som går kommer vi närmare den dag då muren rasar.

Den 9/11 1989 föll Berlinmuren. Vilket datum ska vi komma att skriva för Kinamurens fall? En frågeställning med ovissa men säkra odds…

 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.