Psaltaren i Bibeln / Ånger-Omvändelse

 god_is_love_25506.gif

Man kan nå frälsning på olika sätt. Många troende som genom århundradena har gripits av syndanöd har i botpsalmernas ord funnit en strimma av hopp. Psalmförfattarna talade om för Gud både hur ledsna och ångerfulla de var och hur glada de blev överatt bli förlåtna.

De kände glädje i vetskapen om att Gud skulle möta deras BEKÄNNELSE och ÅNGER med fullständig förlåtelse. Vi som lever på andra sidan korset kan glädja oss ännu mer därför att vi vet mycket mer. Gud har visat att han är villig att förlåta eftersom Guds vrede över synden är sonad genom Kristis död på korset.

När man läser dessa psalmer bör man observera det mönster som psalmförfattarna följer när de vänder sig till Gud:

1. De erkänner sin inneboende synd och benägenhet att göra orätt.

2. De förstår att synd är uppror mot Gud själv. 3. De bekänner sina synder för Gud. 4. De litar på att Gud vill förlåta dem. 5. De tar emot hans förlåtelse.

Använd dessa psalmer som en påminnelse om hur lätt det är att glida bort från Gud och falla i synd, men också vad som behövs för att återupprätta gemenskapen med honom.

Valda psalmer som har detta tema är: Ps 6 , 14, 31, 32, 38, 41,51, 102, 130, 143.

När man ångrar sin synd och ber att Gud skall förlåta bör man veta att han också vill att man skall göra en U-sväng. Det vill säga: Gud vill att man ångrar sig och vänder om! till att leva: ett nytt och annorlunda liv.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.