Lärjungar /Det inre ljuset

  Usa Resan 473

*Ögat är kroppens lykta. Om nu ditt öga är friskt, så får hela din kropp ljus. Men om ditt öga är fördärvat, så bliver hela din kropp lagd i mörker. Är det nu så att ljuset, som du har i dig, är mörker, huru djupt blivet då icke mörkret!” /Matt 6:22-23

Våra ögon är bland det viktigaste vi har, för blindhet vill vi inte ha. Visst är vi rädda för mörker. I mörker kan vi råka ut för fara och olycka.

  Men vad Jesus talar om här är av djupare slag, han talar om andligt mörker och andlig blindhet. Jesus säger att antingen har man ljus eller inte. Vårt andliga inre ljus kan bli skadat, eller inte finnas alls.

Matteus kap 6 talar om sådant som hotar den andliga klarsynen. Här finns några exempel: Att bedja för att kallas from, det är skenhelighet. Att ta miste på skatten och skatterna, det är materialism. Allt handlar ju om vi är äkta eller inte.

Ljus och mörker måste ju kunna skiljas åt. Andligt ljus, andlig klarsyn är förmågan att att förstå vad Gud vill med våra liv. Vi fördunklar vårt andliga ljus om vi går efter egna begär och efter egna tankar. Själviska  intressen tyder också på andligt mörker. Det bästa sättet att se klart på och få andlig klarsyn det är att tjäna Gud.

Jesus ger oss många allvarliga varningar, men inte alla förstår det. Det gäller att växa till i vad Jesus vill lära oss. Jesus ställer eviga värden mot jordiska när han förklarar att vi i första hand ska ägna oss åt det som inte kan förstöras, bli stulet eller utslitet. Tacka därför Gud att han håller din andliga klarsyn skärpt och ljus. Tacka för att han genom den helige Ande vägleder dig. Tacka för att ditt inre ljus får lysa för andra, och för att du  skall kunna gå på den smala vägen som leder till himmelen.

Låt oss använda vårt andliga ljus var dag för att leda andra på rätt väg.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.