Kristus Jesus /Varför blev Gud..

21165.jpg 

Det finns många frågor om vem Gud är och varför han är den han är. Det finns också svar på dessa frågor. Tror DU på Bibeln? Jag gör det och jag vill visa dig vad Bibeln säger och då på vad Gud säger.

“Varför blev Gud människa?”  Det finns en bok som heter: Att tro på Bibeln.  I den står det följande:

“Om vi lyssnar till vad Jesus själv säger om ändamålet med sitt kommande i världen, finner vi att börja med att han alltifrån det att han genom dopet trädde in i sin kallelse innebär. En lång rad av hans utsagor börjar med uttrycket “Jag har kommit för att” – envar kan ju lätt i en bibelkonkordans slå upp dessa ställen och begrunda dem.

En grupp av dessa ställen måste man särskilt begrunda, nämligen dem där han talar om sin död. “Människosonen har kommit, icke för att låta tjäna sig utan för att tjäna och för att giva sitt liv till lösen för många.” /Matt 20:28   I de tre första evangelierna lägger vi märke till tre ställen, där Jesus inte bara med allmänna ord talar om att han kommit för att ge sitt liv utan också uttryckligen säger, att människor skall döda honom.

I Matteusevangeliet finner vi det första av dessa ställen i kap 16, där vi läser: “Från den tiden började Jesus visa sina lärjungar, att han måste gå till Jerusalem och lida mycket av de äldsta, översteprästerna och de skriftlärda och att han skulle bli dödad men att han på tredje dagen skulle stå upp igen.” /Matt 16:21

Man bör ge akt på att denna Jesu första lidelseförkunnelse följer omedelbart efter Petri bekännelse: “Du är Messias, den levande Gudens Son.” Denna bekännelse äruppenbart förutsättningen för Jesu förkunnelse om sitt lidande, ty blott den som känner  vem Jesus i verkligheten är har någon möjlighet att försåt innebörden i hans död. Det kunde också anmärkas, att ordet “visa” här msåte innebära, att han klargjorde för lärjungarna att hans död var förutsagd i Gamla Testamentets heliga skrifter och alltså ingick i Guds eviga plan.”  /David Hedegård.

Ja Gud hade en stor och mäktig och evig plan med att låta Jesus komma till världen. Jesu död är den centrala händelsen i NT. I Johannesevangeliet kan vi läsa i elva kapitel om Jesu jordiska verksamhet, men i tolfte kapitlet handlar det om påsken och sedan om Jesu död på korset. Läran om korset, och det vi måste förstå kan du läsa i 1 Kor 1:18.  Varför blev alltså Gud människa?

Han blev människa för att lida döden. För oss alla. För att vi skulle få frid.

Jesus är Vägen Sanningen och Livet.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.