Bibelord. /Frid

 praisethelord.jpg  Övernaturlig frid. Det kan ALLA få erfara. Guds frid är en övernaturlig vila mitt i omgivande oro. Att vänta på frid tills dess omständigheterna förändrats, kan inebära en evig väntan. Omständigheterna kommer inte att förändras förrän vi blivit förändrade.

Paulus säger i Fil 4:6-7 såhär: “Oroa er inte för någonting: utan tala om för Gud varje detalj i era behov, genom ihärdig bön och tacksägelse. Så skall Guds frid som övergår allt förstånd ständigt vaka över era hjärtan och era sinnen när de vilar i Jesus Kristus.”

Gud vakar över våra hjärtan och våra sinnen när de vilar i Jesus, för det är inm dess områdena (våra känslor och vårt intellekt) som vi är mest mottagliga för falsk ledning.

När ens känslor eller intellekt är i uppror vet man att det är bäst att man är på sin vakt.

Om vi bekänner våra synder så är Gud trofast och förlåter oss. Det är ett fast löfte. Vi är ombedda att föra fram alla våra dolda synder, vilket oftast är en skrämmande upplevelse. Men hur underbart är det inte att ha allt uppklarat mellan mig och Herren Jesus.

“Men de ogudaktiga får ingen frid, säger Herren.” /Jes 49:22

Därför bör vi sträva efter att göra Guds vilja, klara upp saker som är fel  och sträva efter att lära känna Gud på djupet och följa honom. Då får vi frid. När Jesus kommer in i våra hjärtan sker en stor förvandling.