Att vittna om Jesus

godsword2.gifVad är Trofasthet?  Jesus visade stor trofasthet då han dog för oss alla, för våra synder. Paulus fortsatte att vara en trofast tjänare, fast han blev fängslad. Han uppmanade Timotheus att visa stor frimodighet och trofasthet emot Jesus Kristus, och att visa lojalitet, flit och uthållighet.

Är vi troende kan vi räkna med lidande och motstånd. Men skall det stoppa oss från att gå ut med evangelium? Vi måste som troende lyfta blicken och se på Gud i alla lägen. Om vi är trofasta och gör det arbete som Jesus bett oss, kommer vi att få den kraft vi behöver.

Den helige Ande hjälper oss att vara visa och starka. Gud hedrar vårt uppriktiga vittnesbörd, även om vi får lida för det.

“Nu är det så att alla som vill leva ett helt liv för Gud, och i gemenskap med Jesus Kristus, kommer att få lida förföljelse.” /2 Tim 3:12

“Var alltid ivrig att predika Guds ord…..”

Det är den inställningen vi ska ha, för att andra skall få del av evangelium. Vi får inte sticka och gömma oss och vara fega, för människor skall nås av Guds ord. Människor söker mer och mer efter lindring i sina liv och för att få veta om det finns en Gud. De svaren har en kristen och  han/hon måste göra allt för sina medmänniskor.

Vi studerar inte Bibeln för att få vinna debatter, vi vill ha kunskap. Vi läser bibeln och utvecklas för att kunna utföra Kristi gärningar i världen.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.