Kristus Jesus / Liv. Val. Frukt. Vilja..

th_100_3888whiteroses.jpg

 

http://www.youtube.com/watch?v=e_4g8_e16dc

.

Tänk vad många val det finns att göra. Vi kan välja att göra precis vad vi vill! Vilken frihet! Men är det frihet att välja enbart av egoistiska själ, det vi själva önskar göra? Varför inte se på det Gud vill att vi ska göra? Jamen vi kanske inte känner honom, och då vet vi ju inte vad han vill….tankar…en vanlig onsdag.

Ikväll har vi haft vår bönestund och den var härlig, i gemenskap med Jesus. Korset- Jesu symbol. Korset- Jesu död och vilja för oss. Han säger:

.

“Ni har inte utvalt mig, utan jag har utvalt er så att ni kan gå ut och bära frukt som består. Då ska Fadern ge er allt vad ni ber om i mitt namn.” /Joh 15:16/ I mitt badrum, finns en väl synlig bild på korset och Jesus. Där står just denna versen. Och den versen är ju mycket speciell, och mycket tid har jag att titta på korset och Jesus.

.

Alltsedan frälsningsögonblicket och de påföljande åren som gått har jag ju förstått att han väljer ut oss. Tänk, han har valt ut dem som han vill ska gå ut och bära frukt. Är inte det fantastiskt? 

.

Det var Jesus som tog första steget. Han valde att ÄLSKA OSS och DÖ för oss och INBJUDER OSS att leva vårt liv med honom. Sedan är det vår tur att VÄLJA. Vi kan tacka JA eller Nej. Men UTAN hans initiativ skulle vi ALDRIG HA FÅTT FÖRMÅNEN att välja. 

.

Tänk över detta och inse att hans korsdöd betyder LIV för den som vill….följa honom. Han har utvalt oss.  Den sanning som Jesus står för och ger oss är undervisning, uppenbarelse och påminnelse. Den helige Ande vill lära oss att följa Jesus. 

.

Jag hoppas att just du har gjort ditt val- att följa Jesus.

.

*Tidstecknen visa, att Herren är nära, Snart kommer Jesus igen! Böj dig för honom och giv honom ära, Snart kommer Jesus igen!

.

2. Slumrande kristna, o hören det åter: Snart kommer Jesus igen! Redo blott var, när sig himlen upplåter. Snart kommer Jesus igen!

.

3. Trösten varandra I väntande hjärtan: Snart kommer Jesus igen! Borta för evigt är sorgen och smärtan. Snart kommer Jesus igen!

.

4. Ropen det ut, låt kring jorden det skalla: Snart kommer Jesus igen! Konungen snart skall till bröllop oss kalla. Snart kommer Jesus igen!* -Segertoner.  

ÄR DU REDO? 

.

*Då min farkost bräcklig, svag, Kastas kring på stormigt hav, Är jag trygg trots vågors svall, Som vill föra mig på fall. Ty min själ har ankargrund Uti blodets fridsförbund.” Tack Jesus!

2 thoughts on “Kristus Jesus / Liv. Val. Frukt. Vilja..

  1. Hej Ritva Tack själv! Visst är det mäktigt att Gud valt oss att vara hans fruktbärande sändebud…Åh, det är mäktigt att få göra det han vill, och vi har inget att frukta, för han går ju med oss. I allt, genom allt.
    Kram till dig, Gud välsigne din dag.

  2. Tack för det du skrivit.Tänk att vara utvald att få leva nära Jesus urtidens Gud.Vi har inget att frukta när vi får vara där.Kram Maria

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.