Den helige Ande /Vem är den helige Ande?

th_dove_and_hand.jpg  Lär känna den helige Ande

Känner du den helige Ande? Det finns de som förnekar den helige Ande och bedrövar honom- Vår hjälpare.Det är bland det värsta man kan göra. Läs Johannes kapitel 16: 1-31, och DU får reda på vem den helige Ande är och vill vara för Dig.

.

Jesus beskriver i 15:26 den helige Ande som den som ger tröst och den som har all sanning. Tröst innebär hjälp, uppmuntran och kraft. Sanningen står för undervisning, uppenbarelse och påminnelse.

.

I Joh 16:1-16 läser du om det sista ögonblicket mellan Jesus och lärjungarna och där Jesus ägnade sig åt att 1. Förbereda dem på den förföljelse som skulle komma. 2. Jesus berättar vart han skulle ta vägen, när han skulle lämna dem och varför och 3: försäkra dem om att de inte skulle bli lämnade ensamma, utan den helige Ande skulle Komma. Jesus visste vad som väntade och ville inte att deras tro skulle ta skada.

.

Gud vill att DU ska förstå att du INTE är ensam här i världen. Den helige Ande är här för att ge tröst, undervisning och vägledning. I Joh 16:2:  “Ni kommer att bli utestängda från synagogorna, ja, det ska så långt att de som dödar er ska tycka att de tjänar Gud.” Den här förutsägelsen blev snart verklighet. Det skulle inte dröja länge innan Stefanos utestängdes från synagogan och stenades till döds /Apg 7:57-60/ Saul (som senare  blev kallad Paulus) genomkorsade landet i en fanatisk jakt på kristna och detta under översteprästens direkta ledning (Apg 9:1) 

.

Joh 16:5 : Lärjungarna hade frågat Jesus om hans död (13:36; 14:5), men aldrig funderat över orsaken. De var mest bekymrade över sin egen situation. Vad skulle det bli av dem utan Jesus?  Nu blir det mer intressant: Joh 16:7: OM INTE JESUS hade uträttat vad han kommit för att göra, skulle det INTE finnas något gott BUDSKAP att meddela.

.

UTAN Jesu död INGEN BEFRIELSE från synd, INGEN UPPSTÅNDELSE och därmed SEGER över döden, och UTAN att han ÅTERVÄNDE till himmelen: INGEN HELIG ANDE.

.

Jesu närvaro här på jorden var BEGRÄNSAD till en plats i taget. Genom att han LÄMNADE jorden kan han nu vara tillgänglig ÖVERALLT SAMTIDIGT GENOM DEN HELIGE ANDE. Läs vidare i Joh 16:9 : Enligt Jesus själv är det synd att inte tro på honom.

.

Läs vidare i Joh 16:8-11: DEN HELIGE ANDE har TRE viktiga uppgifter: 1. Att övertyga värdlen om synd. 2:Att visa att Guds RÄTTFÄRDIGHET finns tillgänglig för var och en som tror och 3: Att visa Kristi DOM ÖVER SATAN.  

.

Läs Joh 16:10-11: Kristi död på korset ÖPPNADE vägen för oss till en Personlig KONTAKT DIREKT MED Gud. När VI BEKÄNNER VÅR SYND FÖRKLARAR Gud oss Rättfärdiga och Räddar oss undan DOMEN för synden.

.

Och nu blir det ännu mer klargjort i Joh 16:13 : Den helige Ande skulle låta lärjungarna få VETA vad som gällde i Framtiden angående deras uppdrag, det motstånd de skulle komma att möta och det SLUTLIGA resultatet av deras ansträngningar. Det var inte förrän den helige Ande kom efter Jesu död och uppståndelse som de förstod detta löfte.

.

DÅ avslöjade den helige Ande DJUPA sanningar för dem. De skrev ned detta och så småningom samlades det i vad vi IDAG kallar: NYA TESTAMENTET.

.

Den SANNING som den helige Ande leder oss in i ÄR Sannningen om KRISTUS. Förstår du nu hur viktigt det är att vi förstår VEM den helige Ande är? Förstår du nu också att människor som säger att vi ska leva efter det gamla testamentet inte förstår vem den helige Ande är? Vi lever i     DET NYA FÖRBUNDET.  

.

Läs Joh 16:23-27: Jesus talar om en helt NY situation – en direktkontakt mellan den troende och Gud själv. Tidigare hade man bara kunnat närma sig Gud via prästerna. Efter Jesu uppståndelse kan VARJE troende närma sig Gud Utan mellanhand. En ny dag har börjat, då ALLA troende är präster och kan tala direkt och Personligt med Gud. (Heb 10:19:23) Vi närmar oss honom INTE på grund av vad vi själva är utan på grund av att vår store ÖVERSTEPRÄST, Jesus Kristus, har berett en väg för oss fram till Gud. Läs gärna hela Joh 16 igen och förstå vad vi fått genom den helige Ande.  /Kram, Maria

P.S  Lär av Jesus  att lyda hans bud, som getts i kärlek. Matt  5:17. Jesus lydnad var total, de tio buden gäller fortfarande, och Jesus ger oss en djupare förståelse.Matt 5:21-22 

 http://www.youtube.com/watch?v=bBXRHk4GTmQ&feature=related  

                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                         

http://www.youtube.com/watch?v=_jukcsdEUHU&feature=related

 

2 thoughts on “Den helige Ande /Vem är den helige Ande?

  1. Hej Ritva! Tack för att du gillade inlägget, detta är fakta och detta hjälper oss att förstå vad vi har fått. Sanningen.
    Det är många som undrar om DHA och här är svar..kommer mer.. /Kram Maria

  2. Underbart Maria tänk att vi har fått en hjälpare.Utan att vi är perfekta allt av nåd.Det är underbart att ha en vän som går med.Jättetack Maria SÅ BRA

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.