Det onda och det goda/Swift/ Världen idag

Vad är SWIFT? EU-parlamentet håller emot. EU-ländernas regeringar och de amerikanska myndigheterna är överens: kampen mot terrorismen kräver att USA får granska även våra bankkonton.

Men EU-parlamentet tycks inte vara lika övertygad om den saken och kan mycket väl rösta emot det så kallade SWIFT-avtalet nästa vecka. En majoritet av ledamöterna i det ansvariga utskottet i EU-parlamentet tycker inte att bankdataavtalet håller måttet. Därför tänker de inte ge sitt godkännande på torsdag i nästa vecka.

Ställningstagandet i utskottet har inte någon formell betydelse, men ger ändå en fingervisning om att risken är stor för ett nej när hela EU-parlamentet ska rösta om saken. Motståndet är brett, från vänster via socialdemokrater, gröna och liberaler ända in i den konservativa gruppen. Om EU-parlamentet säger nej faller hela avtalet, som började gälla den 1 febr, före omröstningen i parlamentet. Enligt amerikanska myndigheter, EU-kommissionen och EU-ländernas regeringar skulle det innebära ett farligt SÄKERHETSGLAPP.

Tanken med avtalet är att förhindra finansieringar av TERRORISM. Det sker genom att USA kan begära ut information om misstänkta personers bankkonton. Uppgifter som lagras av det belgiska företaget Swift. EU-parlamentarikernas motstånd beror dels på att de inte anser att den personliga integriteten har tillräckligt skydd, dels på att de känner sig förbigångna och överkörda under processens gång.  /Maria Daviddsson TT/


Svininfluensa- Global uppvärmning- Stillastående kärnkraftverk och höga elkostnader- nu är det kamp mot terrorism igen och därför skall bankkonton kollas upp. Vad blir det härnäst? Vi lever verkligen i oroliga- de sista tiderna-/tider.

Nu ska vi också ha möjlighet att inte bara vara en HAN eller en HON, nu skall begreppet HEN börja användas. Det för att man skall ta ställning till hur man DEFINIERAR sitt kön. Vet man inte längre vem man är? 

Eftersom jag anser att hela världen är på väg att falla sönder, och att Jesus är Herre, och att Gud har kontrollen, så präglas mina inlägg av alla möjliga och omöjliga inlägg, men först vill jag peka på att GUD är GUD och att Jesus är GUD och att Han lever idag! Amen. Men världstillståndet är inte bra, sedan kan ju andra ha andra åsikter, och det får de ha.

Kristendoms undervisningen skall ju tas bort i skolorna och man kan ju förstå att det finns en uträkning med det också. HUR skall man kunna lära känna himmelens och jordens Skapare och man inte får kunskap och chans att välja? Fundera på det…

6 thoughts on “Det onda och det goda/Swift/ Världen idag

 1. Här skriver du intressanta ord. Ja motsatsen till världens lagar är verkligen motsatser
  Summan om att man skall respektera och älska varandra och att det är en himmelsk lag, det har människor totalt glömt, eller totalt ignorerat.
  Älska Gud! Varför det? Är han Skaparen? SÄGER DE.
  HAN som Älskar oss, vill att vi ska förstå och lyda hans bud. Men så få vill göra det.
  /Maria

 2. Deklarationen om mänskliga rättigheter som också inleder “Lissabonkontraktet”, beskriver vad människor får göra: de får gifta sig, ha privata ägodelar, ett privatliv, ha rätt inte bli överfallna osv.

  Ett antal rättigheter som alla människor har och som bara i undantagsfall kan tas ifrån dem. (…)

  Intressant att EU/FN berättar vad människor har rätt till, så man inte går i blindo om vad som är tillåtet!

  Preskriptiv lag, tror jag det kallas.

  Guds 10 bud är motsatsen: du ska inte x10.
  Resten ska du.

  Du är fri, om du inte skadar någon annan (syndar).
  Summan är: respektera och älska varandra!

  Älska Gud som skapat dig.
  Och som älskat dig!

 3. Hej Janne. Ja jag fattar vad det rör sig om, det är skrämmande otäckt. Vi svenskar- vilket folk, tycks svälja allt.
  Det är klart att vi skall begränsas i allt- läs 1984 igen.
  Nej det är inte bara Al Quaeda det handlar om, det är så mycket mer.Kan de inte tala om vad man FÅR göra o tänka så att man vet–
  Men det kommer meera av all sorts skit.
  Det är väl att man har en tro på en stor Gud, hur skulle det gå annars? Därför är det ju så viktigt att människor får kunskap om det som sker,,det är många som är totalblinda.
  /Maria

 4. Det är inte bara “Ahmed och Abdullah” som finns på listorna. Tydligen är det över 1 milj på listan över “misstänkta terrorister” (listan utökas varje mån).

  Det finns ca 100 – 200 st Al Qaeda i AfPak (Pentagons siffror) men ca 1 milj Jones och Svenssons över hela världen är misstänkta.

  Förstår du?

  Om du tror att det här handlar om Al Qaeda så tror du tomten!

  Om du gissar att det handlar om att begränsa dig; dina åsikter, din rörelsefrihet etc. tror du rätt!

  Kriminell lagstiftning gillar vi, eller hur?
  Vi litar på allt som sägs offentligt!

  Vi svenskar förlitar oss på allt som kommer ur en officiell mun.

 5. Hej Janne. Du har så rätt och det är kul och bra att du kommenterar här, så människor kan få mer upplysn än vad jag kan ge, jag har åsikter, ja, och detta är ju förfärligt det som sker men jag är inte förvånad ett dugg, det är de tider vi har.
  Finansiell terrorism- sanna ord!
  /Maria

 6. Swift – privata företag arbetar med profileringar av medborgarna i vår glada Union…

  De här datanätverken är enorma och pengarna man kan göra oxå.

  Staten och företagen vill förstås få tillgång till ALL info.
  Det är ju lagligt nu. Och förståeligt…haha!

  Såg Hank Paulson tala om “financial terrorism” (på en youtube video för ett år sedan innan han slutade som finansminister) och att bankkonton aka vara öppna för att kontrolleras lagligt.

  Så kan man hålla koll på konkurrenter och samtidigt profilera medborgarna.

  Undra om Hank Paulson och hans vänners bankkonton också kommer att bli offentliga?

  Det vore intressant att se.
  Han ska ha betalat kompisar på Goldman 200 milj dollar genom AIG det sista han gjorde innan han avgick!

  Sen kanske han tog en fika med ngn av dem och åt biscotti resten av eftermiddagen!

  Finansiell terrorism kan utövas likaväl som kontrolleras med samma lagstiftning i ryggen!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.