Kristus Jesus. Han är Gud

yeshua3.gif

Allt lyder under Kristus:

*Kristus är den synliga bilden av den osynliga Guden och han fanns till innan Gud hade skapat någonting. Ja, Kristus är i själva verket skaparen. Han har skapat allt i himlen och på jorden, både det vi kan se och det vi inte kan se, andevärldens kungar och riken, härskare och ledare.

Allt skapades av Kristus för att tjäna honom. Han fanns till före allt annat, och det är hans makt som håller ihop allting. Han är huvudet för den kropp som består av hans folk, det vill säga församlingen. Kristus är den förste som har uppstått från döden, och därför är han den främste i allt.

Gud ville nämligen att allt som finns i honom själv också skulle finnas hos Sonen. Det var genom hans död som Gud gjorde det möjligt för allt skapat, i himlen och på jorden, att komma till honom, och genom blodet på korset slöt Gud fred med alla människor. Detta gäller också er, som en gång var så långt borta från honom. Ni var hans fiender och hatade honom och var skilda från honom genom era onda tankar och handlingar. Men nu har han på nytt gjort er till sina vänner. Han gjorde det när hans Son led döden med sin kropp på korset, och genom denna död har Kristus nu fört er in i gemenskapen med Gud./

Detta skriver Paulus till församlingen i Kolossai. De hade flera missuppfattningar om Jesus. Paulus konstaterar att Jesus är en exakt avbild av Gud. Han är Gud, samtidigt som han dog på korset som sann människa.  Detta faktum har de flesta svårt för att tro på.

Men då man får frälsningen och Jesu kärlek i sitt hjärta begriper man att detta är sant.  Och Paulus försäkrar att det är bara genom Jesus som man kan bli frälst. Jag tycker att människor borde ta till sig dessa ord om vem Jesus är.

Du kan läsa Fil 2:6, där står att Jesus är jämställd med Gud. I Joh 10:30, 38 står det att Jesus är Gud, likaså i Joh 12:45; Joh 14:1-11. Jesus kom från himlen, inte från jorden (1 Kor 15:47) och är Herre över allt och alla.

*Ni borde ha lika lite begär efter detta jordiska liv som en död människa har. Ert verkliga liv finns i himlen med Kristus och Gud.* /Kol 3:3

Efter en härlig bönekväll här hemma, skriver jag detta om Jesus och tackar innerligt för hans närvaro hos oss ikväll. Jesus är Herre.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.