Himlen; Guds plats

 dove2.jpg

 

Det talas mycket om kommande katastrofer, och jag är en av dem som skriver om  det.. och det är inte fel att upplysa människor om vad som komma skall. Men steget från nu till evigheten kan var långt, och det kan vara kortare än vi tror. Vad du som läser tror och  undrar över,  det vet ju inte jag, jag vill bara stå fast vid Guds ord och försöka delge dig vad jag vet.

Himmelen är Guds plats och kommer alltid att vara det. Det kommer i en framtid en ny himmel och en ny jord, och jag tycker att vi som troende måste koncentrera oss på att föra den otroende till frälsning i första hand. För en frälst människa kan genom den helige Andes hjälp förstå bibeln och dess budskap och en frälst människa får alltså den kunskap som behövs för att gå vidare med Gud och den plan som han har för den människans nuvarande liv och inför det eviga livet..

En gång kommer den frälste troende att komma till himmelen och det är viktigt att en troende talar om vad frälsningen innebär. Det försöker jag göra på denna hemsida, och jag hoppas att människor tar till sig budskapet.

Det kommer att komma en väckelse över detta landet och för att den skall komma och människor bli frälsta så behövs det förkrossade troende som vet sin plats och som kan böja sig inför Gud och veta att den arbetar och sörjer för att de otroende skall få en plats i Guds himmel inför evigheten./Här rättar jag mig själv och säger att så trodde jag då jag skrev detta, men det handlar om en väckelse i Israel, för judarna.Men det kan komma eldar över detta landet också../

Himmelen.  Profeterna i Bibeln är många, och Jesaja är en av de profeter jag gärna läser. Jesaja skriver i kap 66:1-2 *Himlen är min tron och jorden mitt fotstöd. Hur skulle du kunna bygga ett tempel åt mig, som går upp mot detta? Min hand har gjort både himmel och jord, och de tillhör mig. Men ändå är jag glad och tacksam för varje människa som lyder mitt ord. …Här följer en del bibelord..m m

Himmelen. Matteus 3:16-17 *I samma ögonblick som Jesus steg upp ur vattnet öppnade sig himlen och han såg Guds Ande komma ner som en duva. Och en röst från himlen sa: Detta är min älskade Son, den som jag har utvalt. Jag gläder mig över honom.*

Himmelen.  Matt 5:12 *Gläd er då av hela hjärtat! Er lön ska bli stor i himlen. Och kom ihåg att de gamla profeterna också blev förföljda!*

Himmelen. Matt 6:10 *Vi ber att ditt rike snart skall komma. Låt din vilja ske här på jorden, så som den sker i himlen.*

Himmelen. Om att samla skatter: *Samla dem i himlen i stället där de aldrig kommer att förlora sitt värde och där de är säkra för tjuvar. Om er skatt finns i himlen då kommer också ditt hjärta att vara där.*

Himmelen. Matt 18:10 *Se till att ni inte föraktar ett enda av dessa små barn. För jag säger er att deras änglar har alltid tillträde till min Far i himlen.*

Himmelen. Rom 1:18 *Men Gud visar sin vrede från himlen mot alla ogudaktiga och onda människor, som i sin orättfärdighet avvisar sanningen.* Gud vill ta bort synden och upprätta syndaren.* Det finns en möjlighet – om syndaren är villig att acceptera sanningen.

Himmelen. Heb 9:24 *Kristus har nämligen inte gått in i det tempel som är byggt av människor, utan i själva himlen för att å våra vägnar träda fram inför Gud.* Jesus är vår verklige vän. Med honom kom en NY tidsålder av NÅD och FÖRLÅTELSE.

Ja detta var några av såå många bibelställen som talar om himlen…det finns fler, och ett kan vi vara säkra på: Det kommer att komma en ny tid, en ny himmel och en ny jord. Om det kan du läsa i Uppenbarelseboken.

Uppenbarelseboken 19:1-2 *Därefter hörde jag rop från en stor skara i himlen: Halleluja! Lovprisa Herren! Räddningen kommer från vår Gud. Äran och makten tillhör bara honom, för hans domar är rättvisa och sanna.*

 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.