Kristus Jesus /Att bli Kristuslik

 

  jesus_034_small.jpg

Hur kan vi vara fullkomliga? Går det att bli fullkomlig? Svarar så här till dig: 1. I vår karaktär. I denna tillvaro kan vi inte leva felfritt, men vi kan sträva efter att bli så lika Kristus som det är möjligt genom att försöka leva moraliskt och utan synd.

2. I helgelse. Vi kan som fariseerna avskilja oss från denna världens syndfulla värderingar, men bör i motsats till dem vara överlåtna åt Guds planer i stället för våra egna och sprida hans nåd och kärlek i världen. 3. I mognad. Vi kan inte nå fram till en kristuslik karaktär och ett helgat liv omedelbart. Vi får växa till i riktning mot fullkomlighet. Vi räknar inte med att ett litet barn ska visa samma mognad som en tonåring eller en vuxen person.

Också Gud väntar sig att vårt uppförande ska motsvara vår grad av andlig mognad. Vår tendens att synda får aldrig stå i vägen för vår strävan att bli lika Kristus. Han kallar alla sina lärjungar till en ständigt högre målsättning, till att höja sig över medelmåttan och till mognad på varje område för att bli mera lika honom. De som strävar efter fullkomlighet kommer en dag att nå den och bli lika Jesus. Dessa ord är tagna ur Handbok för livet. Läs också 1 Joh 3:2

Alla vi som tror vill efterlikna Jesus, och vi är på väg att nå målet. Vi kanske många gånger tycker att vi gör fel, och därför inte duger, men jag tror att Gud ser våra ansträngningar och hör våra böner och vårt tack för att han arbetar med oss.

 irchgr222.gif

2 thoughts on “Kristus Jesus /Att bli Kristuslik

  1. Hej KG. Ja man kan träffa männsikor som verkligen återspeglar Jesus och det är underbart! Tänk om alla kunde inse vilken nåd det är i frälsningen och vilja följa Jesus!
    Jesus är Vägen Sanningen och Livet!
    Blessings!/Maria välkommen åter hit.

  2. Jag träffade en man på tåget en gång som jag med ens kände att det var något speciellt med. Men jag kunde inte förstå vad det var. Det var något i blicken. Så slog mig tanken att han kanske var kristen, och när jag frågade så visade det sig att han var det. Denne man återspeglade verkligen Kristus.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.