Bibelord/2 Kor /Bedragen? res dig!

   

Djävulen? jo visst finns han. Han har i alla tider bedragit och lurat och krossat människor. Han har viskat människan falska löften och människan har gått på dem och gör så fortfarande. Han är listig, jodå, men den som har Gud på insidan är ju faktiskt listigare. Håller du med mig?

Du kanske vet vad satan har försökt att få dig till och att han försökt krossa ditt liv? Då vet du vad jag menar nu då. Världen är full av läror, och bedrägeriet fortsätter… men …Den som tror är starkare!

I 2 Korinthierbrevet skriver Paulus om just villoläror och om satans falska budskap. Han bevisar äktheten i Jesu död och uppståndelse och äktheten i evangelium. Han ber också oss alla att inte tappa modet och att inte vända oss bort från sanningen. När du läser Korinthierbrevet så hoppas jag att du fylls av Paulus ord av kärlek, förmaning, och att du överlåter dig till Guds ords sanning.

2 Kor 3,4 säger oss: * Vilken stor Gud vi har. Han är vår Herres Jesu Kristi Far. Från honom kommer all omtanke och tröst, och den ger han oss för att vi ska kunna ge samma hjälp och tröst vidare till andra som är i svårigheter och behöver vår sympati och inspiration.*

Ser du på orden: SVÅRIGHETER, HJÄLP, TRÖST, SYMPATI, INSPIRATION. Det skall den troende ge andra..Paulus går med kraft ut till andra och det ska vi också göra, aldrig förtröttas i att ge ut evangelium till människorna.

*Utan att vara rädda säger vi vad vi tror, och litar på att Gud tar hand om oss, precis som psalmisten gjorde när han sa: “Jag tror, och därför talar jag.* /2 Kor 4:13

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.