Bibelord/ Ordspr 15:1 / Hjälpa sin nästa..

 

  jesus_034_small.jpg  Lär av Jesus…

 “Ett mjukt svar stillar vrede.” 

 Ja så står det i Orspråksboken 15:1. Hör du till dem som brusar upp för minsta sak och gärna vill skälla och argumentera, eller hör du till dem som sansat och lugnt ger ett eftertänksamt svar som du grundar på din kunnighet eller okunnighet i frågan?

Det är nämligen inte lätt att argumnentera med en som behåller lugnet och inte höjer rösten. Vilken personlighet är du? Däremot leder ett högt tonläge till hetsigt meningsutbyte, kanske vredesutbrott.

Gör därför vad du kan med att inte bli upprörd och sur och tvär och låt inte din tunga slinta iväg med dig så att du säger sådant du måste ångra. /Maria

Jag tänkte på en sak till:

Vid samtal med en person igår så sade den personen att det är märkligt att Gud inte gör något åt all fattigdom som råder i världen, i Sverige och på fler ställen. Vad tycker du jag skulle svara då?

Jag svarade såhär: *Gud har särskild omsorg om de fattiga, jodå. Och Gud är av den BESTÄMDA UPPFATTNINGEN att den som lever i överflöd ska DELA MED SIG till den som har BRIST.

Att hjälpa de fattiga är inte bara något som Bibeln lär ut och förordar, det är ett PÅBUD, som innebär att MÅNGA BORDE ÄNDRA ATTITYD. Därför kommer det nu olika bibelställen som jag tycker att alla borde studera:

3 Mos 23:22; 5 Mos 15:7-8; Ps 113:5-9; 146:5-9; Jes 58:7; 2 Kor 9:9; Jak 2:1-9., Ps 12:6, Ords 14:21; 17:5; 22:2; 16, Pred 5:8

Detta är bibelord som Gud talar, och han vill att vi ska följa dem. Vi kanske har en femtiolapp eller en hundralapp som vi kan avstå varje månad, till en vän, till en organisation, till en granne, till en sjuk…..ja det finns verkligen hål att stoppa i. Vi får i alla fall försöka att fråga Gud vad vi kan göra, för har vi läst bibelorden då vet vi att vi faktiskt är skyldiga att hjälpa till. Eller hur? vi gör i alla fall så gott vi kan med det vi har…

*Det finns alltid sådan bland er som är fattiga. Det är därför som det här budet är nödvändigt. Ni måste frivilligt låna ut pengar till dem./5 Mos 15:7…..

Nej vi lever inte i det gamla förbundet nu, utan i det Nya Förbundet, men de gamla texterna skall läsas och förstås ändå, för Jesus förklarar ju dem i det Nya förbundet. …..

Ha en fin dag!

 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.